Kinai ir vėl drebina automobilių rinką: pristatytas neįtikėtinai pigus elektromobilis, kuriam neprilygsta net ir vidaus degimo varikliai

Arnas Balčiūnas

2024-03-19, 11:00

3 komentarai (-ų)

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinai ir vėl drebina automobilių rinką: pristatytas neįtikėtinai pigus elektromobilis, kuriam neprilygsta net ir vidaus degimo varikliai

Europos Sąjunga oficialiai pradėjo antisubsidijų tyrimą dėl iš Kinijos importuojamų elektrinių transporto priemonių. Žemos Kinijos gamintojų kainos tampa tikru galvos skausmu Europos bendrovėms, o dabar dar vieną pareiškimą pateikė BYD vadovai.

Elektrinių automobilių kainų kovos vyksta ne tik Europoje, bet ir Kinijos rinkoje, kur konkurencija yra itin didelė. Automobilių gamintoja BYD neseniai pristatė atnaujintą „BYD e2 Honor Edition“ modelį, kuris yra tiesioginis atsakas į kitų bendrovių mažinamas kainas.

Kompaktiškas elektromobilis, aprūpintas pažangiomis technologijomis, bus siūlomas už neįtikėtinai žemą kainą. Skelbiama, jog „e2 Honor Edition“ modelis kainuos vos 11,6 tūkst. eurų. Ir nors šis automobilis bus prieinamas tik Kinijos rinkoje, tačiau tai rodo, kad sukurti pigų elektra varomą automobilį įmanoma ir jis gali konkuruoti su vidaus degimo varikliais.

„BYD e2 Honor Edition“ nustebins elegantiškais dizaino sprendimais, kas suteiks šiam krosoveriui modernią ir patruaklią išvaizdą. Bazinės komplektacijos modelis pasiūlys „BYD Blade“ akumuliatorius, oro kondicionavimo sistemą su šilumos siurbliu, užtikrinančią didesnį efektyvumą, ir net galimybę naudoti išmanųjį telefoną kaip automobilio raktą.

Nors „e2 Honor Edition“ yra kompaktiškas, jis vis tiek gali pasigirti 405 kilometrų nuvažiuojamu atstumu. Negana to, šiame modelyje rasime ir greitąjį įkrovimą, kas leis nuo 30 iki 80 proc. įkrauti vos per 30 minučių. Tai reiškia, kad užtenka trumpos kavos pertraukėlės, kad galėtumėte be rūpesčių važinėti mieste.

Elektrinio automobilio viduje rasime 10,1 colių įstrižainės jutiklį ekraną, kuriame įdiegta bendrovės „DiLink“ ryšio sistema su balso komandomis. Dar labiau technologinę atmosferą sustiprina visiškai skaitmeninis prietaisų skydelis. Technologijų entuziastai įvertins standartinės įrangos lygį, kuris dažnai siejamas su daug brangesniais automobiliais.

„BYD e2 Honor Edition“ elektrinis variklis pasiūlys 70 kW galią, ko pilnai užteks kelionėms mieste. BYD giria ir savo tvirtą „Blade“ akumuliatorių bloką, kaip integruotą saugos elementą, ir teigia, kad daugiau nei 50 proc. kėbulo struktūros sudaro didelio atsparumo plieno.

Naujasis BYD elektromobilis turi ir technologijas, kurios paprastai būna skirtos brangesniems modeliams. Pavyzdžiui, integruota VTL sistema leidžia automobiliui veikti kaip mobiliajam elektros energijos šaltiniui, kurio galia siekia iki 3,3 kW - puikiai tinka įkrauti elektra varomus prietaisus kelyje ar net aprūpinti elektra stovyklavietę ar lauko įrankius. Tai stebėtinai universali funkcija šio kainų segmento automobiliui.

3 komentarų

Martynas

Pats turiu OnePlus Nord N100 ir juo nesiskundžiu, o taip pat ir maršrutizatoriai kiek pameni visą laiką buvo kinietiški - tai Tenda modelis pirmiau, tai tp-link paskiau, be to ir kompiuteris acer aspire toks pat. Ar žinote, kas išgelbėjo Motorolą, BlackBerry ir Nokia? Tik kinai, todėl gerbkime jų kūrinius. Trumpui, kaip ir Hitleriui tai nerūpėjo, jam paprasčiausiai reikėjo kažką pasakyti masėms, kad jos tikėtų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas