Kinai pristatė mažiausią kabrioletą pasaulyje: elektrinis modelis nustebins savo išvaizda, o taip pat ir kaina

Arnas Balčiūnas

2022-10-05, 15:02 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

0 komentarų

Elektrinių automobilių rinkoje konkurencija tampa vis didesnė, o vis aktyviau čia dalyvauti pradeda ir Kinijos bendrovės. Kai kurios jau dabar plečiasi į Europą, o kitos – stebina būsimus pirkėjus vietinėje rinkoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinai pristatė mažiausią kabrioletą pasaulyje: elektrinis modelis nustebins savo išvaizda, o taip pat ir kaina

Dar praėjusiais metais, automobilių parodoje „Shanghai Auto Show“, buvo pademonstruotas nedidelis elektrinis kabrioletas, o dabar jis debiutuoja Kinijos rinkoje. Naujasis „Wuling Hong Guang Mini EV Cabrio“ gali sukelti galvos skausmą dėl savo pavadinimo, tačiau jo dizainas ir kaina nustebins daugelį.

„Mini EV Cabrio“ elektrinis automobilis yra vos kiek daugiau nei trijų metrų ilgio ir tikriausiai yra vienas mažiausių kabrioletų ne tik Kinijoje, tačiau ir visame pasaulyje. Ši transporto priemonė turi dvi sėdimas vietas, o to priežastis – jo sulankstomas stogas, kuris gali būti raudonos arba juodos spalvos.

Naujasis elektromobilis turi 30 kW variklį bei gali pasiekti iki 100 km/h siekiantį greitį. „Mini EV Cabrio“ taip pat aprūpintas 26,5 kWh talpos baterija, kas leidžia nuvažiuoti iki 280 km su pilnu įkrovimu. Žinoma, tokius duomenis pateikia CLTC testavimai, todėl realūs skaičiai turėtų būti kiek mažesni.

Skelbiama, jog „Wuling Hong Guang Mini EV Cabrio“ nuo 0 iki 50 km/h įsibėgėja per 8 sekundes, kas turėtų suteikti puikią vairavimo patirtį mieste. Elektromobilis turi 12 colių ratus. Įdomu ir tai, jog net 65 proc. „Mini EV Cabrio“ kėbulo sudaro itin tvirtas plienas. Čia rasime ir dvi oro pagalves, ABS ir EBD.

Kinijoje šis mažylis bus parduodamas už maždaug 14 tūkst. eurų. Tikėtina, kad šis elektrinis kabrioletas taip niekada ir nepasieks Europos, tačiau, tikėtina, sulauks nemažai dėmesio vietinėje rinkoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas