Kinijos automobilių gamintojai plūsta į Europą: netrukus pasirodys du nauji modeliai, kurie pasiūlys dėmesio vertas galimybes už patrauklią kainą

Arnas Balčiūnas

2023-04-17, 07:15 (atnaujinta 2023-04-17, 10:46)

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos automobilių gamintojai plūsta į Europą: netrukus pasirodys du nauji modeliai, kurie pasiūlys dėmesio vertas galimybes už patrauklią kainą

Dar praėjusiais metais Kinijos milžinė BYD pristatė elektrinį „Seal“ modelį ir atskleidė, kad jis bus parduodamas Europoje kartu su „Dolphin“. Dabar, aiškėja kada šie elektromobiliai pagaliau atkeliaus į Senąjį Žemyną.

Pranešama, kad „Dolphin“ pasirodys jau birželio mėnesį, o „BYD Seal“ - kiek vėliau, rugsėjo mėnesį. Abiejų modelių kainos Europoje dar nėra paskelbtos, tačiau vieno renginio, kompanijos vadovai, minėjo, kad „BYD Dolphin" kaina svyruos nuo 30 tūkst. iki 38 tūkst. eurų.

Abiejuose modeliuose naudojami „BYD Blade“ akumuliatoriai su LFP elementų chemija 800 V konfigūracijoje, tačiau „Dolphin“ naudoja „cell-to-pack“ technologiją, o "Seal" - naujesnę, vadinamąją "cell-to-body" technologiją. Pirmojoje baterijoje elementai integruoti tiesiai į baterijos korpusą, o antrojoje baterijos korpuso dangtis naudojamas kaip korpuso grindys, nebeturint atskiro skydo tarp jų.

BYD teigimu, kad pagrindinis tokio sprendimo privalumas yra geresnė aerodinamika, nes kėbulas yra žemesnis, be to, jis standesnis, o dėl sumažėjusio akumuliatorių bloko tūrio, galima gauti daugiau vietos salone. Dėl šios technologijos elektrinis „Seal“ variantas pozicionuojamas kaip sportiškas sedanas, o jo pasipriešinimo koeficientas – 0,219.

Elektromobilis „BYD Seal“ su galiniais varomaisiais ratais gali išvystyti 230 kW, o modelis su dviem elektriniais varikliais – iki 390 kW galią. Apskaičiuota, kad pirmojo modelio nuvažiuojamas atstumas su 82 kWh akumuliatoriumi yra 570 km, o antrojo - 520 km su 80 kWh akumuliatoriumi. Maksimalus greitis - 180 km/h, o nuo 0 iki 100 km/h su AWD varikliu įsibėgėjama per 3,8 sekundės, o su RWD - per 5,9 sekundės.

Skelbiama, kad naujasis „BYD Seal“, naudojant 150 kW DC įkrovimo stotelę, nuo 30 proc. iki 80 proc. gali būti įkrautas vos per 26 minutes. Šis elektromobilis taip pat turi talpią bagažinę, kurios talpa – 402 litrų. Daiktadėžės talpa – 53 litrai.

Kalbant apie „BYD Dolphin“ elektromobilį, šis turi 60 kWh akumuliatorių, kuris leis nuvažiuoti iki 427 km. Įkrovimas nuo 30 proc. iki 80 proc. trunka 29 minutes,. Priekinis variklis išvysto 150 kW galią ir 290 Nm sukimo momentą, o įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/val. trunka 7 sekundes. Didžiausias greitis - 160 km/val.

Kaip jau minėjome, abu šie elektromobiliai Europoje pasirodys dar šiemet. „BYD Dolphin“ pasirodys jau birželio mėnesį, o „BYD Seal“ - rugsėjo mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas