Kinijos automobilių gamintojai vis labiau veržiasi į Europą: „Xpeng“ paskelbė apie plėtros planus dar vienoje valstybėje

Arnas Balčiūnas

2024-02-27, 07:46

0 komentarų

Atrodo, kad visi bando užkariauti pasaulį, o elektromobilių pasaulyje „Xpeng“ taip pat nori savo pyrago gabalėlio. Ne tik gimtojoje Kinijoje, bet ir visur. Na, ne visur, bet mintį suprantate.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos automobilių gamintojai vis labiau veržiasi į Europą: „Xpeng“ paskelbė apie plėtros planus dar vienoje valstybėje

Dar praėjusiais metais „Xpeng“ generalinis direktorius He Xiaopengas bendravo su CGTN ir papasakojo, kad bendrovė atkreipė dėmesį į „dešimtis šalių“, kur planuojama plėstis. Kinijos kompanijos elektromobiliai jau dabar yra prieinami kai kuriose Europos šalyse, tačiau dabar nusitaikyta ir į konkrečią rinką.

Plečiant savo veiklą Europoje, „Xpeng“ pranešė ir apie plėtros planus Italijoje. Tokios naujienos seka po praėjusį rugsėjį paskelbtų plėtros planų Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje. Verta prisiminti, jog ši kompanija savo veiklą Europoje pradėjo nuo Norvegijos rinkos.

Šiuo metu „Xpeng“ kuriami elektriniai automobiliai yra prieinami jau ne tik Norvegijoje, bet ir Danijoje, Švedijoje, Nyderlanduose, kur yra parduodami tokie elektriniai visureigiai kaip G3, G9 ar „Xpeng P7“ sedanas.

Rugsėjį „Xpeng“ pranešė, kad nuo 2024 metų Vokietijoje ir Prancūzijoje prekiaus vidutinio dydžio visureigiu G6, G9 ir P7, o Jungtinėje Karalystėje sukurs dešinėje pusėje varomą „Xpeng G6“ versiją. Be to, Kinijos gamintojas planuoja samdyti daugiau darbuotojų ir investuoti į dirbtinio intelekto mokslinius tyrimus ir plėtrą.

Tiesa, nors „Xpeng“ ir paskelbė apie savo plėtros planus Italijoje, tačiau kokius konkrečius žingsnius ketinama žengti – nėra atskleidžiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas