Kinijos elektromobilių gamintojai visai išprotėjo: pademonstruotas modelis su įspūdingu nuvažiuojamu atstumu, tačiau yra vienas kabliukas

Lukas Snarskis

2022-09-26, 15:10 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

11 komentarai (-ų)

Elektrinių automobilių rinka per pastaruosius metus stipriai paaugo, o rinkoje atsiranda vis daugiau gamintojų, kurie siūlo įvairiausias naujienas. Nemažai dėmesio sulaukia ir kompanijos iš Kinijos, galinčios pasiūlyti itin konkurencingus modelius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos elektromobilių gamintojai visai išprotėjo: pademonstruotas modelis su įspūdingu nuvažiuojamu atstumu, tačiau yra vienas kabliukas

Kinijos automobilių gamintojas „Voyah“ dar 2020 metais pristatė „Free“ elektrinio automobilio modelį, kuris buvo vienas pirmųjų elektrinių SUV šios šalies rinkoje. Dabar gamintojas ruošiasi išleistą atnaujintą modelį, kuris pasiūlys 106,7 kWh baterijas. Negana to – tai suteiks įspūdingą nuvažiuojamą atstumą.

Gamintojas teigimu, naujasis „Voyah Free“ variantas galės nuvažiuoti net 730 km atstumą, tačiau yra vienas didelis bet. Norint pasiekti tokius rezultatus – reikalinga važiuoti pastoviu 60 km/h greičiu. Akivaizdu, kad šioje vietoje bendrovės marketingo skyriui pritrūko geresnių idėjų.

Optimistiški CLTC testų rezultatai rodo, kad „Voyah Free“ turėtų įveikti 631 km atstumą, kas realiame gyvenime geriausiu atveju bus kiek daugiau nei 550 km. Žinoma, reikėtų nepamiršti, jog šis elektromobilis yra beveik 5 metrų ilgio ir sveria kone 3 tonas. Atsižvelgiant į tai, net ir 550 km atstumas yra geras rezultatas. Sunku būtų paaiškinti kodėl „Voyah“ atstovai nusprendė reklamuoti būtent 730 km nuotolį, kuriam dar reikalingos ir specialios vairavimo sąlygos.

„Voyah Free LR“ yra gražiai atrodantis visureigis, jo dizainas yra santūrus – nieko įmantraus ar siaubingo – tik gražios klasikinės, nepaliekančios abejingų, linijos. Salonas elegantiškas ir patogus, nėra didžiulių ekranų, kurie atitrauktų keleivių dėmesį nuo gražių automobilio linijų ir kokybiškų medžiagų.

Prietaisų skydelis sudarytas iš trijų ekranų, esančių už vienos stiklo plokštės, panašiai kaip „Mercedes EQS“ ir EQE, bet ne tokie prabangūs. Vairuotojas gauna savo prietaisų skydelį, centrinis ekranas rūpinasi informacijos ir pramogų sistema bei automobilio valdymu, o priekinis keleivis taip pat gauna specialų ekraną.

„Voyah Free“ elektromobilis varomas dviejų elektrinių variklių, kurių bendra galia siekia 360 kW, o sukimo momentas – 730 Nm. To pakanka, kad jis nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėtų per 4,4 sekundės – visada malonu, kai toks didelis ir sunkus automobilis, kaip šis, įsibėgėja itin greitai, tarsi tai būtų tikras sportinis automobilis.

Šios transporto priemonės kaina siekia maždaug 60 tūkst. eurų, o naujoji versija bus prieinama Kinijoje ir Norvegijoje. Informacijos apie modelio prekybą kituose regionuose – kol kas nėra.

11 komentarų

Evelina

Turime ši automobilį jau šiek tiek daugiau nei pusmetį. Esame begalo patenkinti. Išvaizda tiek vidus tiek išore. Garso izoliacija, kiek automobilis nuvažiuoja koks manevringas yra ir t.tvtikrai daug gero galiu pasakyti apie ši automobilį.

China

Kad neprikrauta tu baisiu ekranų viduj ,tai gerai ,bet kokio velnio reikalingas toks didelis miesto automobilis?

jonas

šaunuoliai kinai stebina pasaulį savo darbštumu ir savo technologijomis dabar geriausi ir gražiausi auromobiliai kinijos europa aplamai smukusi visais atžvilgiais.

Auris

Kai atsisesi i kinieti,pavazinesi, tada suprasi,kad tai tik blizgutis. Stebuklu nebuna,neimanoma aplenkti per kelis metus tu kurie turi visus patentus ir technologijas...cia tik blizgutis.

Mindaugas

Jei ir toliau taip bendras svoris augs tai pagal eismo taisykles elektromobiliais gales važinėti tik tie kas turi c1 kategorija

Jonas

Kaip be norėtum elektrinio automobilio ,tačiau kainos labai didelės.Nemanau kad greitu laiku bus pereita prie elektromobilių visiško naudojimo.

Lukas Snarskis

Skaičiai kasmet atrodo vis geresni, o kai kuriose šalyse elektromobilių pardavimai jau senokai lenkia vidaus degimo variklius. Manyčiau, kad kokių penkių metų perspektyvoje ir Lietuvoje bus galima pamatyti ženklius pasikeitimus. Aišku, tam reikia ir tinkamos infrastruktūros.

Dyzelis

Ir kodel ju norit? Nusiperki E klases mersa 9 begiu dyzeli ir vienu baku 1500km vaziuoji, sanaudos 3,5 litro trasoj...velniop elektra, norit sedekit kol pasikraus puse dienos...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas