Kinijos elektromobilių milžinė pasiruošusi nustebinti: netrukus pasirodys itin pigus, tačiau toli nuvažiuojantis elektromobilis

Arnas Balčiūnas

2023-04-02, 07:55

2 komentarai (-ų)

Elektrinių automobilių rinkoje vis labiau auga konkurencija. Didžiulę įtaką tam daro ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus pristato ne tik vietinėje rinkoje, tačiau jau veržiasi į kitus regionus. Net ir Europoje galima įsigyti nemažai skirtingų elektromobilių, kurių gamintojai – Kinijoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos elektromobilių milžinė pasiruošusi nustebinti: netrukus pasirodys itin pigus, tačiau toli nuvažiuojantis elektromobilis

Kinijos automobilių milžinė BYD ruošiasi pristatyti naują nedidelį elektrinį modelį, kuris bus žinomas kaip „BYD Seagull“. Šis elektromobilis turėtų būti skirtas tiems, kurie daug keliauja miesto ribose ir ieško nedidukės transporto priemonės. Negana to, ši naujiena bus ir ganėtinai pigi, o jos kaina sieks maždaug 10 tūkst. eurų.

„Seagull“ dizainas yra akį traukiantis dinamiškų linijų ir aštrių kampų derinys, suteikiantis šiuolaikišką, išskirtinę išvaizdą. Priekinė elektromobilio dalis pasižymi ganėtinai uždaru dizainu - apačioje yra trapecijos formos oro įsiurbimo anga ir, žinoma, pora įspūdingų priekinių žibintų, kuriuos gamintojas vadina „ledą laužančiomis akimis“. Bendri automobilio matmenys yra 3780 mm ilgio, 1715 mm pločio ir 1540 mm aukščio, o ratų bazė yra 2500 mm.

Kompaktiškas, bet praktiškas 5 durų, 4 vietų dizainas užtikrina, kad „Seagull“ yra puikiai tinkamas mažoms šeimoms ar draugų grupelei. Nepaisant mažo dydžio, šis BYD sukurtas elektromobilis išsiskiria ganėtinai erdviu salonu. Pranešama, jog ši transporto priemonė surinkta naudojant BYD sukurta „e-platform 3.0“, o pirkėjai gaus dvi variklių parinktis.

„BYD Seagull“ bus galima įsigyti su maksimalia 55 kW arba 70 kW galia, o maksimalus šio elektromobilio greitis sieks maždaug 130 km/h. Bene didžiausias šio modelio privalumas – iki 400 kilometrų siekiantis nuvažiuojamas atstumas, kas BYD leis konkuruoti net ir su gerokai brangesniais bei didesniais automobiliais, varomais elektriniu varikliu.

Kaip jau minėjome, pigiausia naujojo „BYD Seagull“ versija kainuos nuo maždaug 10 tūkst. eurų. Kol kas nėra skelbiama kada šis elektromobilis pasirodys prekyboje bei ar jis bus prieinamas Europoje.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas