Kinijos gamintojai užvaldo automobilių rinką: viena didžiausių šalies bendrovių fiksuoja įspūdingą augimą, sunerimti turėtų daugelis konkurentų

Bilis.lt

2024-01-04, 10:30

0 komentarų

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Niekam ne naujiena ir didėjantis Kinijos gamintojų populiarumas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos gamintojai užvaldo automobilių rinką: viena didžiausių šalies bendrovių fiksuoja įspūdingą augimą, sunerimti turėtų daugelis konkurentų

Kinijos automobilių gamintojai itin aktyviai skverbiasi į Europos rinką. Bendrovės ne tik siūlo vis daugiau savo elektromobilių europiečiams, tačiau ir ketina statyti gamyklas. Apie tokius planus patvirtino ir BYD, kuri ruošiasi atidaryti pirmąją savo elektromobilių gamyklą Europoje.

Bendrovė ne tik veržiasi į Europos rinką, tačiau ir fiksuoja įspūdingus pardavimų rezultatus. Skaičiuojama, jog BYD pernai pardavė 1 574 822 elektromobilius, o tai yra net 72,8 proc. daugiau nei 2022 metais. Akivaizdu, jog šio gamintojo populiarumas auga itin sparčiai.

BYD savo asortimente turi ne tik elektrinių automobilių, tačiau ir tų, kurie aprūpinti vidaus degimo varikliais ar yra hibridiniai. Kaip bebūtų, vien elektra varomi modeliai šiuo metu sudaro 52,3 proc. visų bendrovės pardavimų. Net neabejojama, kad ateinančiais metais šis procentas tik didės.

Verta paminėti ir tai, jog BYD nusprendė atsidėkoti savo platintojams, kurie ženkliai prisidėjo prie tokių įspūdingų rezultatų. Kompanijos vadovai savo partneriams skyrė 87 eurų dydžio premiją už kiekvieną parduotą bendrovės elektromobilį.

Be puikių automobilių pardavimo skaičių, 2023 metais BYD taip pat tapo dar svarbesniu žaidėju elektromobilių akumuliatorių gamybos srityje, užsitikrindama 150,909 GWh galios savo baterijoms. Tai reiškia, kad ji saugiai užima antrąją vietą pasaulyje pagal elektromobilių akumuliatorių gamybą ir šiuo metu atsilieka tik nuo CATL bendrovės, kuri yra absoliuti šios rinkos lyderė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas