Las Vegase pademonstruotas neįtikėtinas elektromobilis: amerikiečių sukurtas šedevras patiks greičio mėgėjams, tačiau jo kaina gali ir šokiruoti

Bilis.lt

2024-01-13, 17:00

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Ne išimtis ir 2024 metų pradžia, kuomet Las Vegase įvyks kasmetinė CES (ang. Consumer Electronics Show) paroda, kurioje išvysime daugybę naujienų. Šiemet daugiausiai dėmesio turėtų būti skirta dirbtinio intelekto ir automobilių rinkos sprendimams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Las Vegase pademonstruotas neįtikėtinas elektromobilis: amerikiečių sukurtas šedevras patiks greičio mėgėjams, tačiau jo kaina gali ir šokiruoti

Sausio 9-12 dienomis vykstančioje technologijų parodoje turėtumėme išvysti nemažai naujų sprendimų, o Las Vegase vyksiančioje parodoje dalyvauja ir „Mullen“ kompanija. Šis gamintojas dar prieš 16 mėnesių pradėjo anonsuoti naująjį „Five RS“ elektrinį modelį.

Ilgas laukimas – pagaliau baigtas. Las Vegase pagaliau pristatytas naujasis „Mullen Five RS“ elektrinis automobilis, kuris aprūpintas keturiais varomais ratais, dviejų laipsnių pavarų dėžę ir žada pasiūlyti daugiau nei 1000 arklio galių. Teigiama, kad „Five RS“ nuo 0 iki 97 km/val. per mažiau nei 2 sekundes, o maksimalus greitis – daugiau nei 322 km/val.

Didžiulė galia nėra vienintelis naujojo „Five RS“ modelio privalumas. Gamintojo teigimu, šis elektrinis automobilis turės 100 kWh bateriją, o tai leis įveikti iki 483 kilometrų su vienu įkrovimu. Negana to, 800 voltų architektūra leis jį įkrauti nuo nulio iki 80 proc. vos per 20 minučių. Tai reiškia, kad viena minutė įkrovimo jums suteiks 19 kilometrų nuvažiuojamą atstumą.

Naujasis „Mullen Five RS“ yra 4 900 mm ilgio, jo aukštis – 1 625 mm, o nuo žemės šis modelis pakilęs 170 mm. Jo plotis - 2 032 mm, o ratų bazė - 2 946 mm. Nors galingi automobiliai dažniausiai nesiūlo talpių bagažinių, tačiau šis modelis – išimtis. Čia rasime 736 litrų talpą. Verta paminėti, jog užlenkus galines sėdynes, šis skaičius padidėja net iki 1 755 litrų.

Elektromobilis yra aprūpintas dviem varikliais, kurių bendra galia siekia kiek daugiau nei 1 000 arklio galių, o sukimo momentas – 1 152 Nm. „Mullen Five RS“ taip pat aprūpintas dviejų laipsnių pavarų dėže, kuri yra panaši į tą, kuri naudojama „Porsche Taycan“ modelyje. Toks sprendimas leidžia optimizuoti galios perdavimą.

Standartinės komplektacijos modelis pirkėjus pasieks su 21 colių ratlankiais, o norintys galės rinktis 22 colių ratlankius su 9,5 ir 11 colių pločio pakopomis, užtikrinančiomis labai tvirtą sukibimą. „Five RS“ modelyje sumontuoti šešių stūmoklių „Brembo“ priekiniai suportai, užmauti ant 400 mm dviejų dalių anglies keramikos rotorių. Tokia stabdžių sąranka leidžia jaustis kaip lenktynių trasos superžvaigždei.

Viskas apgalvota ir šio elektromobilio viduje. „Five RS“ modelio salone rasime du didelius skaitmeninius ekranus. Gamintojo teigimu, 4 atskiros sėdynės užtikrina atramą ir komfortą. Standartinis panoraminis stoglangis, pritaikomas aplinkos apšvietimas, aukščiausios klasės garso sistema ir suderinamumas su „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ – tai pasiūlys šis „Mullen“ elektromobilis.

Pranešama, jog „Mullen Five RS“ prekyboje pasirodys jau kitąmet, tačiau jo kaina bus įkandama tikrai ne visiems. Amerikiečių bendrovės šedevras kainuos nuo 274 tūkst. eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas