Pirmasis „Xiaomi“ elektromobilis turės dar du variantus: vienas iš jų galimybėmis lenkia net ir „Tesla“ šedevrą, o jo kaina – dvigubai mažesnė

Arnas Balčiūnas

2024-03-19, 17:10

0 komentarų

Praėjusių metų pabaigoje įvyko „Xiaomi“ surengta spaudos konferencija, kurioje dėmesys buvo skirtas automobilių technologijoms. Nors iš pradžių kompanijos vadovai skelbė, jog neketina pristatyti ilgai laukto pirmojo elektromobilio, tačiau tokios kalbos buvo tik dūmu uždanga.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pirmasis „Xiaomi“ elektromobilis turės dar du variantus: vienas iš jų galimybėmis lenkia net ir „Tesla“ šedevrą, o jo kaina – dvigubai mažesnė

„Xiaomi“ oficialiai pristatė pirmąjį savo elektrinį automobilį, kuris bus žinomas kaip „Xiaomi SU7“. Naujoji transporto priemonė turės dvi skirtingas versijas, o galingiausia jų pasiūlys 101 kWh baterijas su CATL elementais bei 875 V įkrovimo įtampa.

Dabar aiškėja, jog „Xiaomi“ atskleidė ne visas detales apie pirmąjį savo elektromobilį. Pasirodo, naujasis „SU7“ bus gaminamas ne dviejų skirtingų konfigūracijų, o keturių. Lyg to būtų negana, vienas iš elektromobilio modelio primins ir „Tesla Model S Plaid“ variantą.

Dar pristatymo metu buvo skelbiama apie „Xiaomi SU7“, o taip pat ir „Xiaomi SU7 Max“ modelis. Dabar aiškėja, jog bus ir dar du variantai – tai „SU7 Pro“, o taip pat ir „Xiaomi SU7 FE“. Pažvelkime į šiuos du naujus modelius, apie kuriuos nebuvo skelbiama anksčiau.

„Xiaomi SU7 Pro“ naudos 101 kWh „Kirin“ baterijas, kas leis pasiūlyti iki 900 kilometrų siekiantį nuvažiuojamą atstumą. Tai vieno variklio transporto priemonė, tačiau jos galia padidėjo iki 275 kW, o sukimo momentas - iki 438 Nm. Sprinto iki 100 km/val. trukmė sumažėjo iki 4,68 s, todėl „Pro“ yra gana veržlus sedanas.

Kalbant apie „Kirin“ akumuliatorių, jis veikia su 871V architektūra - tai reiškia, kad 15 minučių trukmės nuolatinės srovės įkrovimo sesija padidina nuvažiuojamą atstumą 570 kilometrais. Informacijos ir pramogų sistema gauna papildomą „Nvidia Orin“ lustą ir padvigubina savo našumą iki 508 TOPS. Standartiniai „Brembo“ stabdžiai sutrumpina stabdymo kelią važiuojant 100 km/val. greičiu iki 33,3 m.

Žinoma, galingiausias „Xiaomi“ elektromobilis – tai „Xiaomi SU7 FE“. Elektriniais varikliais aprūpintas modelis pasiūlys iki 770 kW galios, tačiau kiek variklių čia bus panaudota – neskelbiama. Monstriškas 1 276 Nm sukimo momentas reiškia, kad sprintas nuo 0 iki 100 km/val. trunka vos 1,98 sekundės. Ar šis modelis gali nugalėti „Tesla Model S Plaid“? Bent jau ant popieriaus - taip atrodo.

Šio elektrinio automobilio modelio maksimalus greitis sieks 300 km/val., o vienu įkrovimu bus galima įveikti maždaug 450 kilometrų. Tikriausiai galima būtų tikėtis, kad jis kainuos panašiai kaip „Model S Plaid“, tačiau tai yra „Xiaomi“. Skelbiama, jog „SU7 FE“ kaina prasidės nuo maždaug 43,8 tūkst. eurų - tai mažiau nei pusė „Tesla“ kainos.

Norėtumėme atkreipti dėmesį, jog informacija apie naujuosius „Xiaomi SU7“ elektromobilio modelius dar nėra patvirtinta oficialiai. Kaip bebūtų, apie tai turėtų paskelbti ir pats gamintojas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas