Programinės įrangos architektai: „Mercedes-Benz“ pristato savo operacinę sistemą

„Mercedes-Benz“ paviešino savo, kaip nuosavos operacinės sistemos MB.OS, kūrėjo, planus. Naujoji OS bus pristatyta šio dešimtmečio viduryje kartu su naująja MMA platforma („Mercedes Modular Architecture“). MB.OS yra suprojektuota ir sukurta pačioje įmonėje, siekiant išlaikyti visišką santykių su klientais atsakomybę, užtikrinti duomenų privatumą ir išnaudoti unikalią visų automobilio funkcijų integraciją.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Programinės įrangos architektai: „Mercedes-Benz“ pristato savo operacinę sistemą

MB.OS, pagrįsta specialiai sukurta bendra lustų ir debesų architektūra, suteikia visapusišką prieigą prie visų automobilio sistemų. OS apjungs ir suvienys informacijos ir pramogų, automatizuoto vairavimo, salono funkcijų ir komforto, vairavimo asistavimo ir energijos įkrovimo funkcijas. Ši operacinė sistema bus kiekvieno būsimo produkto pagrindas, suteikiantis išskirtinių programinės įrangos galimybių ir džiuginantis klientus savo naudojimo paprastumu.

„Mercedes-Benz“ siekia kurti geidžiamiausius automobilius pasaulyje, – sako Ola Källenius, „Mercedes-Benz“ vadovas. - Todėl priėmėme sprendimą būti savo pačių operacinės sistemos – unikalios bendros lustinės ir debesų architektūros, kuri išnaudoja visą prieigą prie mūsų automobilių aparatinės ir programinės įrangos komponentų – architektais. Pasirinkę pasaulinio lygio partnerius, garantuosime išskirtinę klientų patirtį – nuo pagalbos vairuojant ir navigacijos iki pramogų ir integruoto įkrovimo. MB.OS bus nuolat tobulinama ir atnaujinama.“

Nuosava operacinė sistema atvira partneriams

MB.OS sukurta taip, kad sujungtų pagrindines bendrovės vertės grandinės dalis, ir apjungtų automobilio kūrimą, jo gamybą, daugiakanalę prekybą ir papildomas paslaugas bei taptų viso „Mercedes-Benz“ verslo operacine sistema.

Tam bendrovė sukūrė operacinę sistemą, kuri bus standartinė visam transporto priemonių asortimentui, visiškai atnaujinama ir sąmoningai atvira pasirinktiems partneriams. Nors „Mercedes-Benz“ apibrėžia ir kontroliuoja architektūrą per savo aparatinės ir programinės įrangos bazinį sluoksnį, pirmaujančių technologijų rinkos dalyvių integracija suteikia klientams prieigą prie geriausių savo klasėje paslaugų, turinio ir funkcijų.

Tarp tokių MB.OS partnerių yra ir NVIDIA, kuri teikia savo ekspertines žinias, duomenis ir dirbtinį intelektą bei savo „Orin“ lustų sistemą, kad būtų galima tobulinti 2-to ir pereiti prie 3-čio lygio automatinio vairavimo sistemos. Pagal pasaulyje pripažįstamą automobilių inžinierių draugijos (angl. Society of Automotive Engineers, SAE) apibrėžimą, „Mercedes-Benz“ planuoja patobulinti SAE 2 lygio funkcijas, pritaikytas važiuoti mieste ir galiausiai pasiūlyti SAE 3 lygio funkcijas, leidžiančias pasiekti 130 km/val. greitį. Šios funkcijos bus paremtos NVIDIA DRIVE platforma ir mašininiu mokymusi.

„Mercedes-Benz“ paskelbė apie savo naujausią partnerystę – ilgalaikį strateginį bendradarbiavimą su „Google“, su kuriais įmonė sieks sukurti ir įdiegti naujos kartos automobilinę navigaciją, leidžiančią „Mercedes-Benz“ klientams suteikti integruotą prieigą prie naujausių „Google“ funkcijų ir žemėlapių.

Taip „Mercedes-Benz“ taps pirmuoju automobilių gamintoju, kuris sukurs savo firminę navigacijos sistemą, pagrįstą naujais automobilio daviklių duomenimis ir „Google Maps“ integruotos į MB.OS platformą navigacijos galimybėmis. Prieigą prie „Google“ erdvinių geografinių duomenų technologijų, įskaitant realaus laiko ir eismo prognozių informaciją, automatinį maršrutų keitimą ir kt., leis prabangių automobilių gamintojui būti visų navigacijos naujovių priešakyje.

Geresnė informacijos ir pramogų sistemos patirtis

Siekiant praturtinti naudotojo patirtį, vairuotojai taip pat galės informacinėje ir pramogų sistemoje naudotis „YouTube“ programėle, o taip pat „Mercedes-Benz“ suteiks klientams prieigą prie „Google“ teikiamos „Place Details“ programos, padedančios rasti išsamią informaciją apie daugiau kaip 200 mln. įmonių ir vietų visame pasaulyje.

„Mercedes-Benz“ toliau plės savo informacinių ir pramoginių technologijų funkcijas, užmegzdama naujas partnerystes su geriausiomis vaizdo įrašų, žaidimų ir produktyvumo programomis. MB.OS atvers naują žaidimų automobiliuose dimensiją, pasitelkdama „Antstream“ sistemą, skirtą arkadiniams žaidimams. Automobilyje bus prieinami ir „Webex“ bei „Zoom“ vaizdo konferencijų sprendimai.

MB.OS pirmtakas jau nuo šių metų diegiamas naujojoje E klasėje su trečiosios kartos MBUX. Naujoji „Android“ sistemai skirta MBUX atvirojo programavimo sąsaja (API) leidžia įdiegti trečiųjų šalių programėles, kurios suteikia geresnę naudotojo patirtį, lyginant su vadinamosiomis veidrodinėmis (angl. mirror) programėlėmis naudojamomis telefone.

Lankstūs atnaujinimai

MB.OS technologinis pagrindas dar labiau išplečia programinės įrangos atnaujinimo galimybes. „Mercedes-Benz“ operacinė sistema atskiria techninę įrangą nuo programinės įrangos, todėl galima sparčiau diegti naujoves, padidinti atnaujinimų lankstumą ir greitį. MB.OS sistemoje viskas bus sujungta per „Mercedes-Benz“ išmanųjį debesį.

„Mercedes-Benz“ siūlys ir naujas paslaugas, kurios bus labiau individualizuotos ir patogesnės dėl „Mercedes me ID“, kuris apjungia visą su klientu susijusią informaciją. Siekiant supaprastinti klientų patirtį, personalizuotos paslaugos ir atnaujinimai bus pateikiami trijuose patogiuose paketuose: „MB.CONNECT“, „MB.CHARGE“, „MB.DRIVE“ („MB JUNGTIS“, „MB.KROVIMAS“ ir „MB.VAIRAVIMAS“). Tokios automobilio funkcijos kaip navigacija, nuotolinis valdymas, 360° apsauga, pramogos ir komunikacija bus sujungtos į „MB.CONNECT“ paketą. Naudodamiesi „MB.CHARGE“, elektromobilių klientai galės naudotis lanksčiais ir patraukliais tarifais, priklausomai nuo nuvažiuojamo atstumo ir kitų duomenų bei gaus prioritetinę prieigą prie „Mercedes-Benz“ didelės galios įkrovimo tinklo. O „MB.DRIVE“ visiems klientams užtikrins pažangaus 2-tro lygio automatinio vairavimo paslaugą, o kai kuriuose modeliuose leis naudotis ir pačiu pažangiausiu, 3-čio lygio vairavimo asistentu.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas