R.Baciuška kopia į Dakaro viršūnę: nors penktadienį užfiksavo tik ketvirtą rezultatą, tačiau bendroje įskaitoje kyla į viršų

Arnas Balčiūnas

2023-01-06, 15:53 (atnaujinta 2023-01-06, 16:06)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį. Penktadienį startavo jau šeštasis greičio ruožas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
R.Baciuška kopia į Dakaro viršūnę: nors penktadienį užfiksavo tik ketvirtą rezultatą, tačiau bendroje įskaitoje kyla į viršų

Šiandien dalyvių laukė trasa per kopas, o taip pat ir smėlynus. Tiesa, dėl sutrumpinto maršruto lenktynininkams pavyko išvengti gausybės akmenų. Dakaro dalyviai šiandien pasileido į trasą, kurios ilgis siekė 357 kilometrus, vietoje planuotų 466, o pervažiavimas – 562 kilometrai. Fantastišką rezultatą užfiksavo Rokas Baciuška.

Nors šeštajame greičio ruože „Red Bull Can-Am Factory Racing“ komandai atstovaujantis lietuvis Rokas Baciuška, su šturmanu Oriol Vidal, ir užėmė tik ketvirtąją vietą, tačiau bendroje įskaitoje pakilo laipteliu aukščiau ir dabar rikiuojasi antri. Šiandien R.Baciuška nuo lyderio atsiliko 6 min. 10 sek.

Rokas Baciuška / A.S.O./F.Le Floc'h/DPPI nuotr.

Bendroje įskaitoje lietuvis pakilo į antrąją vietą ir dabar atsilieka tik nuo Rodrigo Luppi de Oliveirai. „South Racing Can-Am“ komandai atstovaujantis brazilas turi 20 min. 17 sek. pranašumą prieš R.Baciušką. Trečioje bendros įskaitos vietoje rikiuojasi šiandienos nugalėtojas Marekas Goczalas.

Erykas Goczalas / Florent Gooden / DPPI nuotr.

Šiandienos nugalėtoju tapęs lenkų duetas M.Goczalas ir Maciejus Martonas trasą įveikė per 3 val. 43 min. 18 sek. ir aplenkė savo komandos draugus iš „Energylandia“ komandos. Antroje vietoje Michalis Goczalas ir Szymonas Gospodarczykas, kurie nuo lyderių atsiliko 2 min. 26 sek. Trečioje vietoje finišavo Gerardas Farresas Guellis ir Ortega Gilas, kurie lyderiui pralaimėjo 5 min. 4 sek.

Luppi De Oliveira / A.S.O./C.Lopez nuotr.

Ne itin sėkmingai diena susiklostė bendros įskaitos lyderiams. R.Luppi De Oliveira ir M.Justo šiandien startavo iš trečiosios pozicijos, tačiau nesėkminga greičio ruožo pradžia nubloškė juos į penktąją vietą. Nuo lyderio „South Racing Can-Am“ komandos atstovai atsiliko 6 min. 17 sek. Kaip bebūtų, bendroje įskaitoje brazilai išsaugojo pirmąją poziciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas