„Renault“ ketina užtildyti daugelį elektromobilių kritikų: ruošiasi imtis veiksmų, kokių iki šiol nedarė nei vienas Europos automobilių gamintojas

Lukas Snarskis

2024-03-28, 10:55

0 komentarų

Automobilių rinka Europoje jau visai netrukus pasikeis visiškai. Europos Parlamento ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitarime numatoma, kad jau nuo 2035 metų bus uždrausta naujų automobilių gamyba su vidaus degimo varikliais gamyba.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Renault“ ketina užtildyti daugelį elektromobilių kritikų: ruošiasi imtis veiksmų, kokių iki šiol nedarė nei vienas Europos automobilių gamintojas

Pastarasis pasiūlymas buvo pateiktas dar 2021 metų liepą, o visai neseniai įvyko balsavimas, kuris galutinai patvirtino planuojamus pakeitimus. Europos Parlamentas nusprendė, jog nuo 2035 metų bus uždrausta naujų benzininių ir dyzelinių automobilių prekyba.

Elektromobiliai vis dar yra brangesni nei vidaus degimo varikliais aprūpinti modeliai, tačiau kainų skirtumas mažėja. Daugelis pirkėjų nerimauja ne tik dėl mažesnio įveikiamo atstumo, bet ir kitų niuansų. Nemaža dalis suka galva ir apie nebenaudojamų baterijų žalą aplinkai ir kas su jomis daroma.

Veiksmų šiuo klausimu jau imasi ir gamintojai. „Renault“ paskelbė apie savo planus tapti pirmuoju Europos automobilių gamintoju, kuris elektromobiliuose naudos perdirbtus akumuliatorius. Negana to, kompanija ketina ir pati juos perdirbti.

Šiuo metu Europoje niekas neperdirba akumuliatorių uždaro ciklo būdu, kad išgautų juose esantį nikelį, kobaltą ir litį. 2022 metais savo veiklą pradėjo „Renault“ padalinys „The Future Is Neutral (TFIN)“ ir šiuo metu derasi su įmonėmis, galinčiomis padėti pastatyti nuosavą baterijų perdirbimo gamyklą.

Galutinis tikslas - sumažinti elektromobilių kainą ir priklausomybę nuo kiniškų akumuliatorių ir medžiagų. Šiuo metu nikelis, kobaltas ir litis sudaro apie 70 proc. naujo akumuliatoriaus kainos, o tai savo ruožtu sudaro 40 proc. visos transporto priemonės kainos.

Šie „Renault“ planai yra platesnės Europos iniciatyvos, kuria siekiama sumažinti priklausomybę nuo kiniškų akumuliatorių ir žaliavų, dalis, todėl akumuliatorių perdirbimo gamyklos kūrimas Europoje yra prasmingas. Be to, „Renault“ gali turėti nemažai naudos iš savo TFIN padalinio, nes bendrovė planuoja, kad vien iš šios šakos pardavimai sieks 2,3 mlrd. eurų.

Verta paminėti ir tai, jog jau kitą mėnesį „Renault“ nutrauks naujų transporto priemonių gamybą Flinso gamykloje, Prancūzijoje, ir pereis prie perdirbtų transporto priemonių dalių ir restauruotų automobilių gamybos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas