Revoliucija elektrinio transporto sektoriuje: Kinijos milžinė sukūrė akumuliatorius, kurie leis įveikti daugiau nei milijoną kilometrų, naudoti bus galima 15 ar net daugiau metų

Lina Snarskienė

2024-09-19, 19:55

0 komentarų

Elektrinės transporto priemonės galėtų būti transporto ateitimi, tačiau pirmiausia, reikėtų ženkliai pagerinti baterijų ilgaamžiškumą, norint teigti, kad tokie modeliai būtų patvaresni nei vidaus degimo varikliais aprūpinti automobiliai.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Revoliucija elektrinio transporto sektoriuje: Kinijos milžinė sukūrė akumuliatorius, kurie leis įveikti daugiau nei milijoną kilometrų, naudoti bus galima 15 ar net daugiau metų

Pirmaujanti pasaulyje elektros energijos akumuliatorių gamintoja CATL pristatė naują akumuliatorių, skirtą specialiai elektriniams autobusams. Ši naujoji baterija gali pasigirti nepaprastu 15 metų tarnavimo laiku arba stulbinančiu 1,5 mln. kilometrų talpa.

Ši revoliucinė baterija, pavadinta „CATL Tectrans Bus Edition“, taip pat pasižymi didžiausiu energijos tankiu šiame sektoriuje – 175 Wh/kg. Tai reiškia, kad autobusai vienu įkrovimu gali nuvažiuoti toliau, o tai padidina jų efektyvumą ir praktiškumą.

Baterijai „Tectrans Bus Edition“ suteikiama 10 metų arba 1 mln. km garantija, todėl operatoriai gali būti tikri, kad ji bus patikima ir ilgaamžė.

Naujasis akumuliatorius sukurtas taip, kad atlaikytų kasdienės autobusų eksploatacijos sunkumus. Jai suteikta IP69 klasė, o tai reiškia, kad ji visiškai nepralaidi dulkėms ir gali atlaikyti aukšto slėgio ir temperatūros vandens sroves. Tiesą sakant, jis gali ištverti panardintas į vandenį iki 72 valandų, todėl yra itin atsparus sudėtingoms oro sąlygoms.

CATL paskelbė, kad „Tectrans Bus Edition“ netrukus bus pradėta masinė gamyba. Ji jau užsitikrino partnerystę su 13 transporto priemonių gamintojų, įskaitant tokius stambius žaidėjus kaip „Yutong Bus“, „Golden Dragon“ ir „Dongfeng Motor“. Įspūdinga tai, kad akumuliatorių planuojama naudoti 80 skirtingų autobusų modelių, o tai rodo jo platų pritaikomumą.

Tai svarbus kinų bendrovės, kuri jau užima 37,6 proc. pasaulinės transporto priemonių akumuliatorių rinkos dalies, žingsnis į priekį. CATL aktyviai plečia savo veiklą komercinių transporto priemonių akumuliatorių rinkoje, o „Tectrans Bus Edition“ yra jos užmojo įrodymas.

Kadangi viso pasaulio miestai ir toliau diegia elektrinius autobusus kaip švaresnę ir tvaresnę transporto priemonę, naujasis CATL akumuliatorius neabejotinai atliks svarbų vaidmenį spartinant šį perėjimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas