Skaudus smūgis daugeliui elektromobilių savininkų: paaiškėjo, kad jų vairuoti tiesiog neapsimoka

Lukas Snarskis

2023-03-09, 07:20

9 komentarai (-ų)

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Skaudus smūgis daugeliui elektromobilių savininkų: paaiškėjo, kad jų vairuoti tiesiog neapsimoka

Remiantis naujais analitinės firmos „We Predict“ duomenimis, elektromobilių aptarnavimo kaštai yra kur kas didesni nei automobilių, turinčių benzininius variklius, tačiau taip pat teigiama, kad laikui bėgant atotrūkis stipriai mažėja. Skelbiama, kad bendrovė ištyrė daugiau nei 19 milijonų transporto priemonių.

Analitiniais tyrimais užsiimanti bendrovė teigia, kad po trijų mėnesių elektrinių automobilių aptarnavimas buvo apie 2,3 karto brangesnis nei vidaus degimo variklį turinčių transporto priemonių. Atnaujintais duomenis, šis rodiklis jau po vienerių metų elektromobilių aptarnavimo yra tik 1,6 karto brangesnis.

Pagrindiniai kaštų sumažėjimo veiksniai per tą devynių mėnesių laikotarpį. sudarantys 77 procentų kritimą, buvo sumažėjusios priežiūros išlaidos ir kiek sumažėjusios automobilių remonto išlaidos. Vis dėlto duomenys parodė, kad techninės priežiūros specialistai praleidžia dvigubai daugiau laiko diagnozuodami elektromobilių problemas, palyginti su benzininėmis transporto priemonėmis. Joms taisyti skiriama 1,5 karto daugiau laiko, o vidutinis šių specialistų darbo užmokestis buvo maždaug 30 proc. didesnis.

„We Predict“ viceprezidentė Renee Stephens teigė, kad problema iš dalies kyla dėl to, kad elektromobilių problemos vis dar yra gana naujos ir nepažįstamos daugeliui su automobiliais dirbančių technikų.

„Tai yra pramonės pradžia“, - tvirtino ji, kalbėdama su žiniasklaida. Verta pastebėti, kad didžioji dalis remonto darbų buvo susiję su EV skirtais specifiniais komponentais, tokiais kaip laidų ar įkrovimo problemos.

„We Predict“ taip pat atskleidžia, kad elektromobiliuose dažnai buvo pastebimos su transporto priemonės ratais susijusios problemos, kurias duomenų analizės įmonė priskyrė didesniam susidėvėjimui, gabenant didelių gabaritų baterijas ir bendrai sunkesnes transporto priemones.

Tarp visai neseniai pasirodžiusių didelio populiarumo elektromobilių, „We Predict“ nustatė, kad „Ford Motor Co.“ naujasis „Mustang Mach-E“ kūrinys pasirodė geriausiai. Per trijų mėnesių naudojimo periodą „Mach-E“ aptarnavimo išlaidos buvo 93 JAV doleriai, kas yra maždaug 88 eurai. Šios buvo daug mažesnės nei artimiausio konkurento „Audi E-tron“, kurio išlaidos siekė apie 366 JAV dolerių, kas siekia 347 eurus, vienai transporto priemonei. „Porsche Taycan“ aptarnavimo darbų kaina siekė 667 JAV dolerių, kas siekia 632 eurus, o „Jaguar I-Pace“ net 834 JAV doleriai, kas yra maždaug 790 eurų.

„We Predict“ įmonė taip pat pažadėjo apie pasidalinti dar vieno tyrimo duomenimis, kur bus apžvelgtos su EV eksploatacija susijusios išlaidos per trejus metus nuo transporto priemonės įsigijimo.

9 komentarų

Jonas

Turi daug pinigu, nori elektros stoteliu, tai pasidaryk pats. Kodel kiti zmones tau turi sumest pinigu? Tuo labiau valdzia nesaziningai pucia zalia migla.

Jonas

O ar girdejote, kad elekromobiliu padangos del didelio automobilio svorio labiau dyla ir labiau tersia.? O kaina ikandama tik turtingiems.

M

Lietuvos mastų šiuo metu geriausiai hibridas nes infrastruktūra pakrovimo Lietuvoje labai prasta. Pvz Norvegijoje į kolonėlė ivažiuoji ten po 20-30 kolonėlių pakrauti gali mašinas . O pasmus nieko nedaro jokios infrastruktūros. O ateitis tikrai ne elektrinės auto o mašinos ant vandenilio . Ipeli paprasto vandens ir važiuoji . Deja šitos texnalogiju neleidžia naudotis žmonems . O visi kas bandė tai prastumti buvo užbankrotinti arba nužudyti.

Darius

Sveiki , chevrolet volt zmonai nupirkau vazineti po klaipeda, vezioti vaikus i darzeli mokykla, ir pati vazuoja i darba .iki klaipedos gyvename 7 km, tai krauname automobili tik namuose nes turime saules jegaine ,todel ikrovimas nekainuoja nieko.automobiliu per 9 m nuvaziavome 110 000km ,vienintelis gedimas buvo pradejes strigti stabziu suportas kurio remontas kainavo 20e ,tai galiu apibendrinant pasakyti kad automobill reikia naudoti pagal paskirti, i vilniu su juo niekad neplanuoju vazuoti o po nedideli miestuka galyma visiskai dykai vazineti.

Tadas

O saules elektrine tau nieko nekainavo. Todel dabar vazineji "dykai".

Abc

Sakykit ka norit. Bet kol su tokiu auto nebus imanoma neatsižvelgiant i vairavimo stiliu nuvažiuoti pilna baterija minimum 1000 km. Jo pakrovimas nebus ilgesnis nei 10min. Iki tol jokios naudos iš jo.

Matematika

O ar jie atsizvelge, kad elektriniu yra n kartu maziau. Tai padalinkit islaidas is n

Steponas

Turbūt rašoma apie naudotus elektromobilius? Nes nauji turi garantiją, tad dauguma gedimų tvarkomi nemokamai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas