Skelbiama apie nutrauktą pigaus „Tesla“ elektromobilio gamybą, tačiau E.Muskas tokią informaciją vadina melaginga

Arnas Balčiūnas

2024-04-11, 13:00

0 komentarų

Per ateinančius trejus metus „Tesla“ planuoja pasiekti aukštumas ne tik greičio ir našumo, bet ir žemos kainos vertikalėje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Skelbiama apie nutrauktą pigaus „Tesla“ elektromobilio gamybą, tačiau E.Muskas tokią informaciją vadina melaginga

Kaip buvo paskelbta 2020 metų metiniame akcininkų susirinkime, siekiant iš tikrųjų demokratizuoti elektromobilių prieinamumą, Elono Musko kompanija pristatys elektromobilį, kurio pradinė kaina suksis apie 25 tūkst. eurų. Tačiau panašu, kad situacija keičiasi.

„Reuters“ išplatino pranešimą teigiantį, kad „Tesla“ atšaukė savo „mažai kainuojančio automobilio“ planus. Šis, 25 tūkst. eurų kainuojantis automobilis ilgą laiką buvo vadinamas „Model 2“. Ši informacija buvo gauta iš trijų skirtingų šaltinių, kurių teigimu, vietoje pigiausio elektromobilio kūrimo, „Tesla“ dėmesį nukreips į savaeigius taksi. Artėja labai reikšmingas scenarijaus pokytis.

Taksi automobiliai yra kuriami ant tos pačios platformos, kuri būtų buvusi naudojama ir „Model 2“, tačiau ši informacija palieka abejonių. Jei platforma yra vis dar vystoma (taksi automobiliams), kodėl jos taip pat nepanaudojus „Model 2“? Išlaidos kūrimui jau patirtos.

Nors „Tesla“ nesureagavo į „Reuters“ užklausas dėl komentarų, „X“ platformoje paliktame įraše, kurį galite pamatyti žemiau, Elonas Muskas teigė, kad „Reuters“ meluoja (ir vėl)“. Taigi, galime jį atmesti, kaip vieną iš trijų galimų šios istorijos šaltinių.

Dar sausio mėnesį, E. Muskas „Tesla“ investuotojams sakė, kad prieinamas modelis (nors jis taip nepavadino, tačiau mes jį vadiname „Model 2“) bus pradėtas gaminti „Gigafactory Texas“ gamykloje, ateinančių metų antrąjį pusmetį.

Po pasirodžiusio pranešimo, „Tesla“ akcijos nukrito 6 proc., tačiau po E. Musko įrašo, dalis pokyčio atsistatė. Daugybė žmonių, pasinaudoję šiuo kritimu, ir stipriu atsaku prieš E. Musko ataskaitą, šiandien uždirbo dideles pinigų sumas, ir mūsų visiškai nenustebintų, jei tie trys aukščiau paminėti šaltiniai, būtų vieni iš jų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas