Suduotas lemiamas smūgis dyzeliniams ir benzininiams automobilis: po vokiečių protestų, priimtas sprendimas, kuris kėlė milžiniškas aistras

Lukas Snarskis

2023-03-25, 14:33 (atnaujinta 2023-03-26, 01:26)

14 komentarai (-ų)

Europos Sąjungos planai uždrausti vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių prekybą jau nuo 2035 metų buvo atsidūrę nežinioje. Nors toks įstatymas turėjo būti patvirtintas, tačiau vokiečiai sukūrė tikrą dramą, kuri šiandien pagaliau baigėsi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Suduotas lemiamas smūgis dyzeliniams ir benzininiams automobilis: po vokiečių protestų, priimtas sprendimas, kuris kėlė milžiniškas aistras

Šiandien buvo pasiektas susitarimas tarp Vokietijos vyriausybės ir Europos Komisijos, kas reiškia, jog vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių draudimas įsigalios kaip ir buvo numatyta – nuo 2035 metų. Tokią informaciją patvirtino abiejų šalių atstovai, o tai patvirtino ir EK vicepirmininkas Fransas Timmermansas.

Norėdama iki 2050 metų pasiekti savo klimato neutralumo tikslą, ES imasi veiksmų, siekdama sumažinti automobilių išmetamų teršalų kiekį, nes kelių transportas yra atsakingas už penktadalį ES išmetamo anglies dvideginio kiekio. Skelbiama, kad tarpiniai 2030 metai išmetamųjų teršalų mažinimo tikslai būtų 55 proc. lengviesiems automobiliams ir 50 proc. vanams.

Priminsime, jog Europos Sąjunga buvo atidėjusi balsavimą dėl naujų automobilių su vidaus degimo varikliais draudimo, kai Vokietija pareiškė prieštaravimus, nerimaudama, kaip bloko ekologiški planai paveiks pramonę. Tuomet, dar kovo 7 dieną turėjęs įvykti galutinis balsavimas dėl įstatymo priėmimo buvo atidėtas neribotam laikui.

Tokie balsavimai yra įprastinė procedūra, kuri dažniausiai būna tik formalumas. Tačiau būtent Vokietijos bei Italijos mintys apie susilaikymą arba įstatymo blokavimą. Vertėtų pastebėti, jog be kvalifikuotos daugumos tarp valstybių narių reglamentas negali tapti įstatymu.

14 komentarų

Mindaugas

Kvailiai neturit kas veikti. Pasidomekite kiek milijonu bombu rusija numete Ukrajinoje. Ten gamtai zalos nepadare..... Tie patys ruskei tuoj soks i tesla nors tuoleto namie neturi :D

Cha

Be Europos dar yra Azija, Afrika, Amerika ir Australija, kurie net negalvoja atsisakyti. Įsivaizduoju elektromobilį Australijos platybese ar Afrikos savanose ...net rusams Sibire jo nereikia.

Gintaras

Tu 2035 o tuo labiau 2050 daugelis iš tu vadovų ir taip nesulauks tad nerako imti perdaug į galva del tu jų sapalionių.

Ghhh

Senai taip besijuokiau.jau visi atsikando tu batareiku,o jie planuoja visus i jas persodint 😁😁😁

Algis

Na tikrai....seniau komandavo maskva.....o dabar Briuselis. Nežinau kaip ten su automobiliais,bet bent jau žiemos - vasaros laiko mes patys be Briuselio atsisakyti galime?!!!

Elektra ar nafta abi tersia planeta

Jo Vokiečiai sutiko kai automobilių pramonė labai svarbi ekonomikai ,nejuokaukit dyzelis ir nafta niekur nedings pažiūrėkite Amerika Kinija Rusija važinėja su kuo nori o mes ,kad maži tai negalim tegul pvz.rodo didieji.

Lachudra

Kas daug vaziuoja batareikinis automobilis netinka.Tegu sprendzia problema su ikrovimo laiku,ir atstumo nuvaziavimu..

Jo jo

Tegul ta ES eina velniop, kaip ir sssr sąjunga, nuo vieno velnio sokom, ant kito uzsisokom, vis kas nors gyvenima turi reguliuot

Rrr

Ko čia verkiat? Norėjote būti laisvi,nepriklausomi,turėkit...

Nene

Tai,kad čia tik Vokietijoje.Bet ir tai manau straipsnis iš lempos

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas