Suklusti turėtų kiekvienas automobilio vairuotojas: padarius šį nusižengimą gali tekti susimokėti apvalią sumą pinigų

Seimas priėmė Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, kuriomis sutarta įtvirtinti administracinę atsakomybę už neteisėtą alkoholio produktų vartojimą ir gabenimą transporto priemonėse.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Suklusti turėtų kiekvienas automobilio vairuotojas: padarius šį nusižengimą gali tekti susimokėti apvalią sumą pinigų

Pagal priimtas naujas nuostatas, nuo birželio 1-osios alkoholio produktų vartojimas, laikymas ir gabenimas atidarytoje pakuotėje automobilių salonuose, išskyrus transporto priemones, kurių salonas yra stacionariai atskirtas nuo vairuotojo vietos, užtrauks baudą nuo 40 iki 100 eurų. Už pakartotinai padarytą pažeidimą grės bauda nuo 100 iki 140 eurų.

Lietuvoje dar 2009 m. įsigaliojo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, draudžiančios fiziniams asmenims vartoti, laikyti ir gabenti alkoholio produktus atidarytoje pakuotėje automobilių salonuose, išskyrus transporto priemones, kurių salonas yra stacionariai atskirtas nuo vairuotojo vietos.

Tačiau už alkoholio vartojimą automobilio salone įprastai iki šiol buvo baudžiamas tik transporto priemonės vairuotojas pagal kodekse įtvirtintą bendrą Kelių eismo taisyklių pažeidimo punktą. Už minėtą nusižengimą numatyta piniginė bauda svyruoja nuo 10 iki 12 eurų.

Už šiuos teisės akto pakeitimus (projektas Nr. XIVP-1869 (2) ES) balsavo 96 Seimo nariai, susilaikė 7 parlamentarai.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

7 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Audrius

Be leidomo negalima daryti kratos automobylio salone semo idijotai apie tai gal pamirso arba jei jau kaip sovietiniais laikais kaip kgbsnikai daro ka nori ir is dyko buvimo priima istatimus pristarajancius LT Respublikos konstitucijai nes zino kad jiu neikas nenubaus nes sitos viriausybes diudzetas paremtas ant mokesciu ir baudu

Remigijus

Tai gal uždrauskit viska ir nereiks ten šiknas trinti besvarstant.Geriau išvardinti ka galima bus mažiau poperizmo.Gal jau laikas butu seimo nariams panaikinti teisines neliečiamybes ir atsakyti už savo svaičiojimus.jie išrinkti dirbti Liaudžiai.

Algis

Labai ydomu per metus 5 nors pavyks nubaust? Ar nuo dabar policijos darbas bus šarint po tases ir ieskot prakimstu buteliu?

Bronius

Truputi negėrę butelį uzkemsam, radę tokį butelį negali tvirtinti kad jis atkimstas. Silpnas seimas.

Dede piktas

Nu jo. Sugalvojo kad reikia uzdraust parduoti degalinej alkoholi. Kas atsitiko? Taip vienas neoslaike ir paskandino vaika sulini.

Sugalvojo ribot valandas kas atsitiko. Gerai pasispjaude bet priprato ( nors gudresni zino kur prekybos centras po darbo valandu dirba)

Dabar sita dalyka sugalvojo. Nu paprasta isvada... des i popierinius maisiukus. Juk nesimato kas maise. Gal ten limonadas, o gal kola, o gal ten kas nors sumaisyta... ech kiek dar tesis sita klaunada? 🤔

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas