Tai gali visiškai pakeisti automobilių rinką: sukurtos baterijos, kurias galima įkrauti vos per 10 minučių, tačiau tai dar ne viskas

Arnas Balčiūnas

2024-04-10, 09:00 (atnaujinta 2024-04-10, 10:52)

0 komentarų

Vartotojai pageidauja įrenginių, kurie ne tik dailiai atrodytų, bet ir būtų patogūs bei patikimi. Elektrinių prietaisų naudojimo laiką dažniausiai apibrėžia baterijos ilgaamžiškumas. Kiek netikėtai elektromobiliai šiuo atžvilgiu aplenkė daugumą prietaisų – tai lėmė ne tik pažangios technologijos, bet kitoks naudojimo pobūdis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tai gali visiškai pakeisti automobilių rinką: sukurtos baterijos, kurias galima įkrauti vos per 10 minučių, tačiau tai dar ne viskas

Neseniai, bendrovė „StoreDot“ pažymėjo dar vieną etapą, siekiant komercializuoti savo naujos kartos baterijų technologiją. Kompanijos gaminamos baterijos, kuriose dominuoja silicis, gali atlaikyti 2 000 ypatingai greito krovimo (XFC) ciklų, išlaikant daugiau nei 80 proc. originalios talpos.

„StoreDot“ gaminamos baterijos gali ne tik pasikrauti nuo 10 proc. iki 80 proc. vos per 10 minučių, tačiau yra įrodyta, jog savo ilgaamžiškumu jos jau viršija pramonės standartą.

Paslaptis slypi silicyje. „StoreDot“ baterijose jis pakeitė tradiciniu laikomą grafitą, o tai leidžia įmonei suvaldyti intensyvią, ypatingai greito kovimo (XFC) paklausą. Tai reikšmingas šuolis, o investuotojai, tokie kaip „Mercedes-Benz“, „Volvo“, „Polestar“, ir „VinFast“ matydami potencialą, jau dabar remia įmonę.

Štai dar vienas įdomus dalykas: „StoreDot“ bendrovė dar neišsisėmė. Planuojama įkrovimo laiką iki 2026 metų trumpinti iki 4 minučių, o iki 2028 metų – trijų minučių.

Savaime suprantama, kad technologijos vystymas, nuo laboratorijos iki garažo yra didelis žingsnis, kuris nepasiekiamas per naktį. Tačiau „StoreDot“ progresas yra daug žadantis, todėl akylai stebėsime šį procesą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas