Taksi vairuotojai tuoj liks visai be darbo: kinai demonstruoja neįtikėtinus ateities sprendimus, užfiksuotas įspūdingas rekordas

Automobilių rinka per pastaruosius keletą metų žengė didžiulius žingsnius į priekį – elektromobiliai tampa vis populiaresni, o daugelis gamintojų nuolat tobulina ir autonomines transporto priemones, kurios žengia vis tvirtesnes žingsnius rinkoje.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Taksi vairuotojai tuoj liks visai be darbo: kinai demonstruoja neįtikėtinus ateities sprendimus, užfiksuotas įspūdingas rekordas

Atrodytų, kad dar visai neseniai žmonės jodinėjo žirgais, vėliau juos keitė pirmieji automobiliai, o dabar vis dažniau kalbama apie skraidančias mašinas. Kinijos oro taksi kurianti bendrovė „Autoflight“ demonstruoja įspūdingą pažangą oro transporto srityje. Kompanijos produktas užfiksavo naują pasaulio rekordą.

Pranešama, jog „Autoflight“ sukurtas „Prosperity 4“ skraidantis taksi užfiksavo vertikaliai kylančios transporto priemonės rekordą, kuomet ji įveikė 250,3 kilometrų su vienu pakilimu. Šio įspūdingo pasiekimo vaizdo įrašas jau yra prieinamas ir „YouTube“ platformoje, o jį galite pamatyti žemiau.

„Autoflight“ kuriamas ir nuolat tobulinamas „Prosperity 4“ yra aprūpintas tik elektriniu varikliu, o vienu metu čia gali skristi iki penkių asmenų. Didžiausias kilimo svoris siekia 2 tonas, o maksimalus greitis – kiek daugiau nei 200 km/h. Remiantis „Autoflight“ pateikiama informacija, šiai transporto priemonei nereikia aerodromo ir kilimo ir tūpimo tako įrenginių, kad galėtų kilti ir nusileisti, be to, jis yra tylesnis, saugesnis, patikimesnis ir pigesnis nei sraigtasparnis.

Bendrovės prezidentas Omer Bar-Yohay sakė, kad įmonė siekia iki 2025 metų gauti Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūros išduotą orlaivio tinkamumo skraidyti sertifikatą. 2017 metais įkurtos bendrovės metinės gamybos apimtys yra 1 000 nepilotuojamų orlaivių, o gamyba vykdoma Kunšane, netoli Šanchajaus, įkurtame gamybos centre. „Autoflight“ vadovybę sudaro kinai, europiečiai, o taip pat ir iš JAV kilę asmenys.

Rekordinis „Autoflight“ skrydis parodo didžiulį Kinijos bendrovių potencialą bei progresą skraidančių transporto priemonių rinkoje. Nors čia dominuoja JAV kompanijos, tačiau „Autoflight“ fiksuojami rezultatai ir tikslai gauti visus reikiamus sertifikatus rodo, jog konkurencija šiame segmente gali tapti didžiulė, o netolimoje ateityje galime išvysti ir daugiau rinkos žaidėjų.

Verta pastebėti, jog ankstesnis rekordas priklauso „Joby Aviation“ sukurtai skraidyklei, kuri sugebėjo įveikti 248,8 kilometrų.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas