„Tesla“ įkūrėjas pažėrė kritikos savo buvusiai bendrovei: sprendimą nutraukti pigaus elektromobilio kūrimą pavadino gėdingu

Lukas Snarskis

2024-04-13, 17:55 (atnaujinta 2024-04-13, 18:20)

0 komentarų

Kaip buvo paskelbta 2020 metų metiniame akcininkų susirinkime, siekiant iš tikrųjų demokratizuoti elektromobilių prieinamumą, Elono Musko kompanija pristatys elektromobilį, kurio pradinė kaina suksis apie 25 tūkst. eurų. Tačiau panašu, kad situacija keičiasi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tesla“ įkūrėjas pažėrė kritikos savo buvusiai bendrovei: sprendimą nutraukti pigaus elektromobilio kūrimą pavadino gėdingu

„Reuters“ išplatino pranešimą teigiantį, kad „Tesla“ atšaukė savo „mažai kainuojančio automobilio“ planus. Šis, 25 tūkst. eurų kainuojantis automobilis ilgą laiką buvo vadinamas „Model 2“. Ši informacija buvo gauta iš trijų skirtingų šaltinių, kurių teigimu, vietoje pigiausio elektromobilio kūrimo, „Tesla“ dėmesį nukreips į savaeigius taksi.

„Tesla“ įkūrėjas ir buvęs generalinis vadovas Martinas Eberhardas atskleidė, kad buvo liūdna girdėti apie jo buvusios bendrovės planus atsisakyti pigaus automobilio gamybos dėl aršios konkurencijos Kinijoje.

Sprendimas reiškia ilgalaikio tikslo, kurį „Tesla“ vadovas Elonas Muskas dažnai apibūdindavo kaip savo esminę misiją – įperkamus elektromobilius visiems, atsisakymą.

Jo pirminis bendrovės planas 2006 metais pirmiausiai buvo prabangių modelių gamyba, o vėliau, naudojant pelną – „mažai kainuojančių šeimos automobilių“ gamybos finansavimas.

„Mes visi matėme naujienas, kad „Tesla“ delsia ar atsisako savo žemos klasės „Model 2“ programos, o tai jiems užtraukia gėdą, tačiau tuo pačiu tai yra ženklas, kad Kinija ten turi plėtros galimybes“,- kalbėjo M. Eberhardas.

Pigiausiai šiuo metu kainuojančio „Tesla“ sedano „Model 3“ mažmeninė kaina JAV siekia apytiksliai 39 tūkst. JAV dolerių. Dabar atšauktos pradinio lygio transporto priemonės, kartais dar vadinamos „Model 3“ kaina, turėjo prasidėti apytiksliai nuo 25 tūkst. eurų.

Trys šaltiniai „Reuters“ teigė, kad nors „Tesla“ ir atsisakė savo planų sukurti nebrangų automobilį, jie ir toliau tęs savaeigio roboto taksi kūrimą ant tos pačios mažo automobilio platformos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas