„Tesla“ naujus automobilius kepa it karštas bandeles: Teksase esanti gamykla pasiekė įspūdingus rezultatus, tačiau ties tuo sustoti neketinama

Arnas Balčiūnas

2023-05-13, 12:30

0 komentarų

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Apie didėjantį populiarumą liudija ir naujausios naujienos iš „Tesla“ stovyklos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tesla“ naujus automobilius kepa it karštas bandeles: Teksase esanti gamykla pasiekė įspūdingus rezultatus, tačiau ties tuo sustoti neketinama

5000 vienetų yra stebuklingas „Tesla“ skaičius - bendrovė mano, kad tai ženklas, jog gamykla iš tikrųjų masiškai gamina transporto priemones. Tai ne galutinis tikslas, o taškas, kai, matyt, kiekviena „Gigafactory“ tampa pelninga, nes toliau didina gamybos apimtis.

„Giga Texas“ komanda šią savaitę turi daug priežasčių švęsti – gamykla pagaliau pasiekė 5 tūkst. pagaminamų „Model Y“ vienetų per savaitę tikslą po to, kai kovo mėnesį juos aplenkė „Giga Berlin“. Abiejose gamyklose oficialiai vykstant dideliam gamybos tempui, kiekviena iš jų turėtų pagaminti apie 250 tūkst. elektromobilių kasmet.

Nors „Giga Berlin“ turėjo savų problemų dėl masto didinimo, „Giga Texas“ susidūrė su visiškai kitokiais sunkumais. „Tesla Model Y“ transporto priemonėse, pagamintose Teksase, turėtų būti sumontuoti nauji 4680 baterijų elementai. Deja, šis gamybos procesas nėra greitas ir sukelia nuolatinius vėlavimus.

Ne visos „Model Y“ transporto priemonės išvyksta iš Teksaso gamyklos su nauja įranga, daugumoje vis dar montuojami 2170 elementai. „Tesla“ nepateikė informacijos apie tai, tačiau apie gamybos problemas su 4680 baterijų elementais pranešama plačiai.

Nors ir Teksaso, ir Berlyno gamyklos kuo greičiau didina savo gamybą, jos dar turi nueiti ilgą kelią, kad pasivytų Šanchajų. „Giga Shanghai“ per savaitę vidutiniškai išleidžia 20 000 transporto priemonių ir, „Tesla“ teigimu, gali dar daugiau. Kad „Tesla“ šiais metais pasiektų savo metinius gamybos tikslus – 2 mln. elektromobilių – tiek Berlyno, tiek Teksaso gamyklos iki šių metų pabaigos turėtų padvigubinti savo produkciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas