„Tesla“ vairuotojai vykdo linčo teismą: parkavimas įkrovimo vietoje gali atsirūgti

Evioni.lt

2023-02-05, 07:52

0 komentarų

Kadangi vis daugiau žmonių įsigyja elektromobilius (EV), darosi dar aiškiau, jog viešojo greitojo įkrovimo stotelių tinklo plėtra pasaulyje turi vykti kaip įmanoma greičiau. Tai paliudytų ir JAV gyvenantys „Tesla“ savininkai, kurie turi prieigą prie gamintojo plėtojamo „Supercharger“ tinklo bei jau spėjo savo kailiu pajusti šios problemos pasekmes.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Tesla“ vairuotojai vykdo linčo teismą: parkavimas įkrovimo vietoje gali atsirūgti

Nors Valstijose „Supercharger“ tinklas skaičiuoja tūkstančius stotelių, jo pajėgumų vis tiek nepakanka. Situaciją papildomai blogina gudručiai, kurie taip reikalingas įkrovimo vietas įsigudrina naudoti nemokamam parkavimui, o ne baterijos pildymui. Tad per jų užstatytus elektromobilius įsikrauti negalintys vairuotojai sugalvojo originalų būdą atkeršyti – į niekadėjų „Teslas“ įkišti krovimo laido kištuką ir aktyvuoti krovimą.

Juk sąžinė sako, kad jei kas nors stovi prie „Tesla Supercharger“ stotelės, bet elektromobilio nekrauna, turėtumėte jiems padėti, tiesa? Galbūt šie vairuotojai tiesiog skubėjo ir visiškai pamiršo prijungti automobilį prie elektros tinklo? Jie turbūt nusimintų, jeigu grįžę suprastų, jog jų „Tesla“ taip ir nebuvo pradėta krauti...

Keršto vedini „Tesla“ vairuotojai taip elgiasi tam, kad nesusipratėlius pasiektų prijungto, bet nekraunamo automobilio mokestis. Nors aukščiau pateiktas vaizdo įrašas buvo nufilmuotas Kinijoje, tačiau panašu, kad „Tesla“ savininkai Šiaurės Amerikoje irgi seka tokiu pavyzdžiu.

Šis keršto būdą palengvina tai, jog „Tesla“ įkrovimo jungties dureles galima atidaryti net neatrakinant automobilio. Kaip matome, ši galimybė praverčia ne tik automobilio savininkui, bet ir kerštingiems elektromobilių bendruomenės nariams.

Taip pat šių elektromobilių savininkai apie pradedamus skaičiuoti prijungto, bet nekraunamo elektromobilio mokesčius gauna įspėjimą tik tada, kai lieka labai nebedaug laiko iki įkrovimo pabaigos, todėl dažnai jie netgi nesuspėja atbėgti prie elektromobilio ir atjungti bereikalingai įkišto krovimo laido.

Žinoma, tokio elgesio nepropaguojame ir nepateisiname. Jokiomis aplinkybėmis neturėtumėte liesti svetimo automobilio. Net jei jis užima vietą ir jūs negalite įkrauti savojo. Tai yra šių užmaršių vairuotojų pasirinkimas, o perėmę reikalus į savo rankas, galite turėti daug teisinių nemalonumų. Kad ir kaip bebūtų liūdna, geriausias būdas yra tiesiog palikti tokius EV ramybėje.

Nors šie išdėstyti faktai tikriausiai nėra tai, ką kai kurie žmonės nori išgirsti, tačiau tai yra saugiausias pasirinkimas. Juk iš neteisės teisė negimsta. Geriausia, kad šie pavyzdžiai pasitarnautų kaip neišplėtotos infrastruktūros problemos iliustracija ir paskatintų savanaudžius elektromobilių vairuotojus elgtis bendruomeniškiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas