„Teslos“ konkurentai turėtų sprogti iš įsiūčio: bendrovė ir vėl mažina savo automobilių kainas, aiškėja ir to priežastys

Lukas Snarskis

2023-04-23, 13:09

0 komentarų

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Dabar pasirodė naujienos ir iš JAV elektromobilių milžinės „Tesla“, kuri planuoja taikyti dar agresyvesnę pardavimų strategiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Teslos“ konkurentai turėtų sprogti iš įsiūčio: bendrovė ir vėl mažina savo automobilių kainas, aiškėja ir to priežastys

Elono Musko valdoma bendrovė dar metų pradžioje sumažino savo elektrinių automobilių kainas ne tik JAV ir Kinijoje, bet ir Europos rinkoje. Praėjus keletui mėnesių – „Tesla“ ir vėl paskelbė apie kainų mažinimą, o analogiškas veiksmas atliktas ir dar kartą. Tiesa, šįsyk tai palietė tik JAV rinką.

Skaičiuojama, kad tai net šeštas kartas, kuomet JAV elektromobilių milžinė mažina kainas, o šįkart tai palietė „Tesla Model 3“ ir „Model Y“ modelius. Remiantis bendrovės interneto svetainės pateikiama informacija, „Model 3“ variantas su galiniais varomais ratais parduodamas už 39 990 JAV dolerių, kas yra 1 000 pigiau nei anksčiau. „Tesla Model Y“ kaina sumažinti maždaug 3 000 JAV dolerių.

Verta pastebėti, kad toks kainų mažinimas gali būti susijęs su tuo, jog „Tesla Model 3“ pirkėjai nebegali gauti pilnos mokesčių lengvatos, nes JAV vyriausybė atnaujino elektromobilių mokesčių lengvatos taisykles. Transporto priemonėms, kuriose naudojami komponentai iš „susirūpinimą keliančių šalių“, netaikoma visa mokesčių lengvata, o kadangi „Model 3“ naudojami Kinijoje pagaminti akumuliatoriai, vyriausybė grąžins tik 3 750 JAV dolerių.

Priminsime, jog dar sausio pradžioje „Tesla“ paskelbė apie mažinamas tam tikrų modelių kainas, o kai kurios komplektacijos buvo siūlomos su 20 proc. nuolaida. „Tesla“ atstovai, komentuodami kainų mažinimo sprendimą, tikino, kad jis priimtas dėl kainų infliacijos stabilizavimosi.

Mažesnės kainos jau yra taikomos kai kuriuose Europos regionuose. Vokietijoje „Model 3“ ir „Model Y“ kainos sumažėjo iki 17 proc., priklausomai kokios konfigūracijos modelį norima įsigyti. Prancūzijoje kainos sumažintos iki 18 proc.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas