Vairuotojai rekordiniais tempais perka naujus elektromobilius: pasaulinėje rinkoje fiksuojamas naujas rekordas, paaiškėjo, kurie modeliai yra populiariausi

Arnas Balčiūnas

2023-11-10, 09:00

0 komentarų

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Vairuotojai rekordiniais tempais perka naujus elektromobilius: pasaulinėje rinkoje fiksuojamas naujas rekordas, paaiškėjo, kurie modeliai yra populiariausi

Gamintojams kuriant vis daugiau elektrinių transporto priemonių – auga ir jų populiarumas. Neseniai pasirodė rugsėjo mėnesio pardavimų statistika, kuri atskleidžia, jog pastarąjį mėnesį fiksuojami įspūdingi rezultatai.

Rugsėjo mėnesį ir toliau augo elektrinių automobilių pardavimai. Remiantis naujausia informacija, naujus savininkus jau rado beveik 9,5 mln. elektromobiliai, iš kurių daugiau nei 6,5 mln. yra baterijų energija varomi modeliai.

Elektrinių automobilių pardavimai šiemet sudaro maždaug 16 proc. visų parduotų transporto priemonių, o 12 proc. iš jų sudaro visiškai elektriniai automobiliai. Akivaizdu, kad tokių automobilių pardavimai ir toliau sėkmingai auga, o tai puikiai iliustruoja ir pasiekti rekordai.

Rugsėjį buvo parduotas rekordinis skaičius, net 1 291 077 naujų iš tinklo įkraunamų automobilių, iš kurių didžiąją dalį - 890 000 - sudarė elektromobiliai. Populiariausias modelis šiuo laikotarpiu buvo „Tesla“ sukurtas „Model Y“ variantas, kurį įsigijo 121 258 pirkėjai.

Antroje pozicijoje, tarp populiariausių, rikiuojasi „BYD Yuan Plus“, kurį įsigijo 35 378 pirkėjai, o trečioje vietoje – „BYD Seagull“ elektrinis automobilis. Pastarąjį variantą įsigijo 35 012 vairuotojai. Tarp populiariausių modelių randame ir „BYD Dolphin“, „GAC Alon Y“ bei „Tesla Model 3“.

Kalbant apie baterija varomus elektromobilius, „Tesla“ užėmė pirmąją vietą pagal pardavimus, skaičiuojant pirmuosius tris šių metų ketvirčius. JAV automobilių gamintojas pardavė 1 323 868 elektromobilius, o tai yra. 20,1 proc. visų šiemet parduotų elektrinių automobilių. Tai 1,6 procentinio punkto daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Kinijos milžinė BYD pardavė 1 048 513 elektromobilius ir užėmė 15,9 proc. rinkos, lyginant su 11,9 proc. pernai. Toks rezultatas leido užsitikrinti antrą vietą. „Volkswagen“ grupei pavyko parduoti 510 204 elektromobilių, kas yra 7,7 proc. rinkos, šiek tiek daugiau nei 7,4 proc. praeitais metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas