Vėl koreguojamas Dakaro tvarkaraštis: tragiškos oro sąlygos dalyvius pasitiks su netikėtomis naujienomis

Lukas Snarskis

2023-01-06, 11:20 (atnaujinta 2023-01-06, 11:26)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Vėl koreguojamas Dakaro tvarkaraštis: tragiškos oro sąlygos dalyvius pasitiks su netikėtomis naujienomis

Jau penktadienį Dakaro ralio dalyvius pasitiko pakoreguotas greičio ruožas, o prastos oro sąlygos ir toliau griauna organizatorių planus. Pranešama, kad pablogėjusios oro sąlygos neleido tinkamai įrengti bivako prie Al Duwadimi, todėl pakeitimai palietė 7 ir 8 etapus, kurie vyks šeštadienį – sekmadienį.

Pranešama, kad rytoj įvyksiantis septintasis greičio ruožas bus maratoninis. Kadangi šioje lenktynių stadijoje dalyviai nesitikėjo tikro maratono etapo, po specialiojo greičio ruožo finišo bus įrengta pagalbos zona, kurioje bus galima praleisti ne daugiau kaip dvi valandas. Paskui dalyviai važiuos link Al Duwadimi kur jų transporto priemonės bus pastatytos saugioje zonoje.

Aštuntasis greičio ruožas ir vėl sugrįš į Rijadą. Čia bus surengtas toks etapas, kuris buvo paruoštas septintajam turui. Tiesa, dalyviams teks įveikti 128 kilometrais trumpesnę atkarpą. Skelbiama, jog sekmadienį dalyviai turės įveikti 345 kilometrus ir tuomet sugrįžti į bivaką Rijadoje.

Pirmadienį dalyvių pagaliau lauks poilsio diena, o vėliau lenktynės bus pratęstos pagal pradinį maršrutą.

Vaidotas Žala / Organizatorių nuotr.

Priminsime, kad dėl prastų oro sąlygų buvo pakoreguotas ir penktadienio etapas. Organizatoriai paskelbė, kad jo ilgis sieks 357 kilometrus, vietoje planuotų 466, o pervažiavimas – 562 kilometrai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas