Vokiečių automobilių milžinas sprendžia kur statyti baterijų gamyklas: sprendimo sulauksime netrukus, tarp kandidatų ir Lietuvos kaimynai

Lukas Snarskis

2021-10-13, 13:35

1 komentaras
Vokiečių automobilių milžinas sprendžia kur statyti baterijų gamyklas: sprendimo sulauksime netrukus, tarp kandidatų ir Lietuvos kaimynai

Elektrinių automobilių rinka kasmet žengia vis didesnius į priekį. Ir nors daugelis gamintojų susiduria su mikroschemų trūkumų, kurie riboja gamybos apimtis bei pardavimus, tačiau daugelis bendrovių žvelgia į priekį. Tarp jų patenka ir „Volkswagen Group“, kuri dėliojasi planus dėl naujos automobilių baterijos gamyklos.

Dar šių metų pradžioje Vokietijos automobilių milžinė paskelbė, jog iki 2030 metų ketina pastatyti šešias baterijų gamyklas Europoje, o bendras metinis šio projekto pajėgumas turėtų siekti 240 gigavatvalandžių (GWh) per metus. Tokie pajėgumai leistų užsitikrinti pakankamą kiekį baterijų naujai gaminamiems bendrovės elektromobiliams.

Čekija, Slovakija, Lenkija ir Vengrija patenka tarp šalių, kuriose galėtų būti pastatyta viena iš tokių gamyklų, kuri savo veiklą pradėtų 2027 metais. VW atstovų teigimu, dėl tokios gamyklos vietos ketinama apsispręsti kitų metų pirmoje pusėje. Nors Čekijos pramonės ministras Karelas Havlicekas dar savaitės pradžioje teigė, jog vokiečių sprendimo tikisi iki šių metų pabaigos, tačiau „Volkswagen“ savo planų keisti neketina.

„Kaip jūs tikriausiai jau žinote, priimant tokį sprendimą būtina atsižvelgti į atitinkamų šalių sąlygas, ekonominę situaciją, elektromobilių mobilumo strategiją ir taikomą subsidijų sistemą“, - kalbėjo VW atstovas spaudai.

„VW Group“ atstovai Čekijoje lankėsi dar praėjusį pirmadienį, kur buvo suorganizuotas susitikimas su „Škoda“ padalinio atstovais. Skelbiama, kad susitikimo metu buvo aptarti šalies elektrifikavimo strategijos reikalai. „Škoda“ generalinio direktoriaus Thomaso Schaeferio teigimu, Čekija yra ideali šalis, kur galėtų būtų pastatyta bent viena automobilių baterijų gamykla.

Priminsime, jog VW jau yra apsisprendusi dėl keletos baterijų gamyklų. Pirmos dvi bus atidarytos Vokietijoje ir Švedijoje. Vėliau analogiškos gamyklos turėtų iškilti Prancūzijoje, Ispanijoje arba Portugalijoje, o pastaroji turėtų būti atidaryti iki 2026 metų.

1 komentarų

Andrius

Seimo nariai turėtų imtis iniciatyvos, kad tokios gamyklos butų statomos Lietuvos valstybėje. Girtekų mums nereikia.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas