„Volvo“ ruošiasi naujojo elektrinio šedevro pristatymui: atskleistos kai kurios EX30 detalės, aiški ir pristatymo data

Tomas Eidukevičius

2023-05-12, 08:40

0 komentarų

„Volvo“ rinkodaros mechanizmas įjungė aukštesnę pavarą bei ruošiasi mažiausia savo elektrinio visureigio pristatymui. Seniai gandais apipintas „Volvo EX30“ - jau ne už kalnų ir „Volvo“ patvirtino, kad oficiali debiuto data taps birželio 7 diena. Bendrovė paskelbė trumpą vaizdo anonsą, prie kurio buvo pridėta šmaikšti frazė – artėja kažkas nedidelio.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Volvo“ ruošiasi naujojo elektrinio šedevro pristatymui: atskleistos kai kurios EX30 detalės, aiški ir pristatymo data

Nors ir mažas, tačiau naujasis EX30 modelis įmonei turės didelę svarbą. Dabartinis „Volvo XC40“ neseniai buvo atnaujintas iš pagrindų ir dabar jame naudojama SEA EV platforma iš „Geely“, įmonės, kuriai ir priklauso „Volvo“. EX30 užims poziciją po XC40 ir taps mažiausiu ir įperkamiausiu „Volvo“ automobiliu rinkoje.

Nors XC40 yra techninis „Smart #3“ brolis, mažesnis EX30 bus švediškas „Smart #1“ atitikmuo. Abiejų transporto priemonių pagrindai yra vienodi, su ta pačia baterija ir tais pačiais elektriniais varikliais, net ir ratų bazė greičiausiai bus identiška. Išoriniai matmenys šiek tiek skirsis, bet ne pakankamai, kad mažasis „Volvo“ atrodytų labai kitoks. EX30 skirtas miestui, tačiau jis bus pakankamai galingas ir galės nuvažiuoti gana toli.

Ką reiškia pakankamai? Galime tikėtis, kad bazinis modelis pasiūlys tą pačią 238 AG galinių ratų varomą opciją, kurią jau žinome iš „Volvo XC40“. „Smart #1“ yra šiek tiek galingesnis ir siekia 268 AG, tačiau abu prekės ženklai skirti skirtingiems klientams, todėl „Volvo“ daugiau dėmesio skirs saugumui ir šiek tiek mažiau našumui – bent jau bazinio lygio modelyje.

Tiems, kurie tikisi našaus „Volvo“ – jums pasisekė. Visų varomų ratų dviejų variklių variantas turėtų pasirodyti su 408 AG galia – kaip ir XC40 – arba su 434 AG jėgos agregatu, kurį jau žinome iš „Smart #1 Brabus“. Tačiau yra tikimybė, kad „Volvo“ norės sukurti šiek tiek didesnį atotrūkį tarp EX30 ir XC40, dėl ko sumažins mažesnio automobilio galią. Vis dėlto, tai bus greitas elektrinis visureigis.

Nepaisant mažų matmenų – ne daugiau kaip 4,3 metro ilgio – EX30 bus stambokas elektromobilis. „Smart #1“ sveria 1 820 kg, tačiau didžiulę šio svorio dalį sudaro 66 kWh baterijos. EX30 naudos tą pačią bateriją ir turės tokius pat matmenys, kaip „Smart #1“, todėl galime tikėtis, kad svoris taip pat bus labai panašus.

„Volvo“ dizaino patento paraiškos dėka galime išsamiai apžvelgti būsimą mažą visureigį. Dizainas yra gražus EX90 ir XC40 derinys, automobilis atrodo apgaulingai didelis, o priekyje ir gale yra nauji „Volvo“ būdingi žibintai. Iki automobilio pasirodymo viešumoje kitą mėnesį liko nedaug laiko, o bendrovė jau patvirtino, kad klientai užsakymus galės pateikti iš karto.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas