Paprastos gudrybės, kurios leis išlaikyti automobilį švarų: šiuos dalykus turėtų daryti kiekvienas vairuotojas, kuris nori, kad jo automobilis išsiskirtų savo švara ir neatrodytų kaip niekada neplautas

Lina Snarskienė

2024-09-17, 19:55

0 komentarų

Lietuvoje nieko nestebina namų kieme ar prie ežero plaunamas automobilis – taip žmonės buvo įpratę daryti ilgus dešimtmečius ir dėl šio įpročio beveik niekam nekyla abejonių. Kam važiuoti į plovyklą, jei gali nusiplauti pats?

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Paprastos gudrybės, kurios leis išlaikyti automobilį švarų: šiuos dalykus turėtų daryti kiekvienas vairuotojas, kuris nori, kad jo automobilis išsiskirtų savo švara ir neatrodytų kaip niekada neplautas

Niekam ne paslaptis, jog norint, kad automobilis atrodytų kuo geriau - svarbu jį reguliariai plauti. Tačiau vien nuvažiuoti į plovyklą gali ir nepakakti, nes mūsų turimoms transporto priemonėms – reikalinga reguliari priežiūra.

Tačiau ką daryti, kad automobilis išliktų švarus tarp plovimų kuo ilgiau? Pasirūpinti savo transporto priemone nėra sudėtinga, tam tereikia atlikti keletą papildomų veiksmų. O norint išlaikyti jame idealią tvarką – reikėtų skirti šiek tiek papildomo laiko

Statykite automobilį uždaroje arba dengtoje aikštelėje

Jei įmanoma, automobilį statykite dengtoje arba garažo teritorijoje. Tai padės apsaugoti automobilio dažus nuo oro sąlygų. Vienas iš geriausių būdų išlaikyti automobilį švarų tarp plovimų - naudoti automobilio apsauginį uždangalą. Jei neturite garažo ar stoginės, automobilio dangalas apsaugos jūsų automobilį nuo dulkių, purvo ir kitų nešvarumų, dėl kurių jis gali atrodyti purvinas.

Investuokite į kokybišką automobilio vašką

Jei norite, kad jūsų automobilis būtų blizgantis ir atrodytų kaip naujas, investuokite į kokybišką automobilių vašką. Kas kelis mėnesius aplikuokite vašką, kad išlaikytumėte ką tik gerą išvaizdą. Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, būtinai laikykitės gaminio etiketėje pateiktų instrukcijų.

Kruopščiai išvalykite automobilio saloną

Tai padės pašalinti susikaupusį purvą ir nešvarumus, o plaunant automobilį bus lengviau jį išvalyti. Reguliariai valydami automobilio saloną taip pat padėsite išlaikyti švarią jo išvaizdą tarp plovimų. Dulkių siurbliu išsiurbkite grindis ir apmušalus, nuvalykite visus paviršius, jei turite odines sėdynes, reguliariai jas valykite ir kondicionuokite.

Naudokite automobilio dulkių šluostę dulkėms ir žiedadulkėms pašalinti

Laikui bėgant jūsų automobilyje neišvengiamai kaupiasi dulkės ir žiedadulkės. Automobilio dulkių siurbliu galite greitai ir lengvai pašalinti šias daleles. Tiesiog perbraukite dulkių siurbliu per automobilio paviršių, kad surinktumėte susikaupusius nešvarumus ir žiedadulkes.

Drėgnos prietaiso skydelio šluostės

Be dulkių valymo, prietaisų skydelį ir kitus paviršius taip pat turėtumėte nuvalyti minkšta ar drėgna šluoste. Tai padės pašalinti ant šių paviršių susikaupusius pirštų antspaudus ar dėmeles. Būtinai naudokite švelnaus audinio šluostes ar specialiai pritaikytas drėgnas servetėles.

Dulkių siurblys

Dar vienas būdas palaikyti automobilio švarą tarp plovimų – reguliariai jį siurbti. Taip pašalinsite ant automobilio paviršiaus susikaupusį purvą ar šiukšles, o tuo pačiu metu galėsite išvalyti automobilio saloną!

Gaukite neriboto plovimo abonementą

Geriausias būdas išlaikyti automobilį švarų - reguliariai jį plauti. Dauguma plovyklų siūlo neriboto plovimo abonementus, kad galėtumėte išlaikyti savo automobilį švarų visus metus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas