LG išmanios skalbimo mašinos turėtojas patyrė šoką: jo turimas įrenginys naudojo įspūdingą kiekį mobilių duomenų, tačiau tikroji priežastis buvo kiek kitokia

LG

MiTech.lt

2024-01-16, 10:30

0 komentarų

Johnie, kuris savo socialinio tinklo X biografijoje save apibūdina kaip besidomintį technologijomis, praėjusią savaitę paskelbė žinutę, kai pastebėjo, kad jo LG skalbyklė kasdien naudoja itin daug duomenų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
LG išmanios skalbimo mašinos turėtojas patyrė šoką: jo turimas įrenginys naudojo įspūdingą kiekį mobilių duomenų, tačiau tikroji priežastis buvo kiek kitokia

Iš ASUS maršrutizatoriaus sąsajos puslapio nuotraukos matyti, kad LG skalbyklė per vieną dieną atsisiuntė 100 MB duomenų ir išsiuntė net 3,57 GB. Šis buitinis prietaisas sudarė šiek tiek mažiau nei 5 proc. Johnie‘io kasdienio interneto srauto, o tai tikrai daug skalbyklei, paprastai tokie įrenginiai kasdien sunaudoja apie 1 MB duomenų.

Kaip ir daugelis bendrovių, LG siūlo programėlę SmartThinQ, kuria naudotojai gali valdyti ir automatizuoti visus suderinamus buitinius prietaisus. Prijungus skalbimo mašiną, galima naudotis tokiomis funkcijomis kaip galimybė atsisiųsti papildomų skalbimo programų. Tačiau akivaizdu, kad šioje situacijoje kažkas negerai su naudojamų duomenų kiekiu.

Buvo daugybė teorijų, kodėl LG skalbyklė buvo tokia imli duomenims. Daugelis teigė, kad prietaisas galėjo būti perimtas įsilaužimo būdu. 2017 m. LG išmaniųjų namų infrastruktūroje buvo aptiktas pažeidžiamumas, pavadintas „HomeHack“, kuris galėjo leisti įsilaužėliams prisijungti prie LG „SmartThinQ“ buitinių prietaisų paskyrų ir nuotoliniu būdu perimti prie paskyros prijungtų prietaisų valdymą. Įsilaužėlis, be kita ko, galėjo šnipinėti namų naudotojus per roboto dulkių siurblio „Hom-Bot“ vaizdo kamerą.

Johnie savo maršrutizatoriuje užblokavo įrenginį, kad jis nebegalėtų naudotis jo duomenimis. Po dienos jis paskelbė tolesnį įrašą, kuris, atrodo, atskleidė, kas vyko: greičiausiai tai buvo tik ASUS maršrutizatoriaus sąsajos įrankio pranešimo netikslumas. Keletas kitų naudotojų patvirtino, kad tokių klaidų gali pasitaikyti programinėje įrangoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas