„Maxima“ pirkėjai sulaukė fantastiškų naujienų: nuo šiol populiariausios prekės dar pigesnės, pateikta ir keletas patarimų

Pranešimas spaudai

2023-10-18, 13:43

3 komentarai (-ų)

Didžiausias lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ ir toliau „verčiasi per galvą“, kad sumažintų reguliarias pirkėjų mėgstamiausių produktų kainas. Parduotuvių lentynose jau nuo spalio pradžios galima rasti populiarių prekių ženklų kruopų, makaronų, miltų bei dribsnių ir kitų ilgai negendančių produktų mažesnėmis reguliariomis kainomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Maxima“ pirkėjai sulaukė fantastiškų naujienų: nuo šiol populiariausios prekės dar pigesnės, pateikta ir keletas patarimų

Ekspertai pažymi, kad suskubę įsigyti šių prekių taip pat turėtų pasirūpinti ir tinkamu jų laikymu, kuris padės išvengti maisto švaistymo ir mėgstamus produktus vartoti ilgiau.

Ženkliausiai atpigo makaronai, avižų dribsniai ir miltai

„Mūsų parduotuvių lentynose nuo liepos vidurio pirkėjai gali rasti jau daugiau nei 500 skirtingų prekių už mažesnę reguliarią kainą. Prasidėjus šildymo sezonui ir atsirandant poreikiui stipriau „susiveržti diržus“, suprantame pirkėjų norą sumaniai planuoti savo išlaidas. Tad ir toliau tęsiame kainų mažinimą ir atpiginome tokių gyventojų kasdien naudojamų prekių kaip miltai, kruopos, dribsniai bei makaronai reguliarias kainas.

Šie produktai yra ne tik mūsų pirkėjų kasdienio mitybos raciono dalis, bet ir leidžia maitintis neišlaidaujant, o sumažinus įprastines jų kainas – sutaupyti dar daugiau“, – sako Marius Tilmantas, prekybos tinklo „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius.

Prekybos tinkle pirkėjų mėgstamiausių prekių ženklų ilgai negendančių produktų reguliarios kainos sumažintos vidutiniškai apie 12 proc., o ženkliausiai atpigo dalis makaronų, avižų dribsnių ir miltų. Pirkėjai žemesne įprastine kaina kasdien gali įsigyti tokių populiarių prekės ženklų kaip „Well done“, „Malsena“, „Galinta“, „Kauno grūdai“, „Pasaka“, „Gintariniai“ ir kitų produktų.

Paaiškino, kur laikyti, kad tinkami vartoti išliktų ilgiau

Pasak M. Tilmanto, pastebėję piniginei draugišką mėgstamų produktų kainą pirkėjai neretai yra linkę įsigyti jų daugiau. Tai gali padėti sumažinti apsilankymų parduotuvėje dažnumą ir sutaupyti, tačiau svarbu atkreipti dėmesį į vieną svarbų aspektą – kruopų, makaronų ir kitų ilgai negendančių produktų laikymo sąlygas.

„Jeigu atidarę naują kruopų maišelį jį tiesiog paliksime spintelėje, kruopų galiojimo laikas gerokai sutrumpės dėl oksidacijos procesų, drėgmės, jos „prisigers“ aplinkos kvapų. Be to, taip laikomi produktai – palanki terpė veistis maistinėms kandims, kurių lervos pragraužia popierines pakuotes ar plastiko maišelius ir taip gali užkrėsti bene visus produktus virtuvėje. Dėl šių priežasčių kruopas, makaronus, miltus ir visus kitus birius produktus rekomenduojama išpilti iš jų originalios pakuotės į ypač sandarius stiklo ar plastiko indus bei laikyti juos tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje.

Beje, iš originalios pakuotės išbėrus maisto produktus į sandarius indus, svarbu nepamiršti ant indo pasižymėti produkto galiojimo datą, mat taip galėsite lengviau atsekti jo tinkamumą vartoti”, – pataria Ugnė Ulickienė, prekybos tinklo „Maxima“ Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė.

Ekspertės teigimu, ant kruopų ir kitų birių produktų pakuočių yra nurodoma, kiek laiko produktą rekomenduojama naudoti, tad tuo patartina ir vadovautis. Paprastai apdirbtos kruopos, tokios kaip baltieji ryžiai, gali būti tinkamos naudoti gerokai ilgiau nei tos, kurios yra tik minimaliai arba visai neapdorotos.

„Išsaugoti birius produktus gali padėti ir reguliari spintelių revizija, o prieš juos vartojant svarbu įsitikinti, ar jų spalva bei konsistencija nepakitusi, ar nėra atsiradusio netipinio kvapo. Į birių produktų indus taip pat galima įdėti po lauro lapą, kelis gvazdikėlius – tai gali tapti puikia papildoma natūralia maistinių kandžių atbaidymo priemone”, – sako U. Ulickienė.

Iniciatyvos „Mes verčiamės per galvą dėl mažų kainų“ prekes, pažymėtas specialiais „Mes mažiname kainas“ kainoženkliais, galima rasti didesnėse „X“ formato parduotuvėse ir visose „XX“ bei „XXX“ formato „Maximos“ parduotuvėse.

3 komentarų

Aciu

Nesuprantu ar taip jau krenta maximos pelnas, kad reklamuojasi ant kiekvieno kampo, o zmones kaip neperka taip neperka, nes kainos jau kone siekia skandinavijos lygi, o atlyginimu kelimas nejuda is mirties taško. Iki, maxina, lidl ir kt. susitaikykit su mazejanciais pelnais ir ateity, priprasit, ir suo kuriamas pripranta.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas