Patarimai, kurie pravers kiekvienam: kaip išsirinkti tinkamiausią rankšluosčių džiovintuvą?

Rankšluosčių džiovintuvai puikiai tinka džiovinti šlapius rankšluosčius ir smulkius drabužius, be to, jie suteikia papildomos šilumos ir padeda išvengti vonios kambaryje besikaupiančios drėgmės.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Patarimai, kurie pravers kiekvienam: kaip išsirinkti tinkamiausią rankšluosčių džiovintuvą?

Prekybos tinklo „Senukai“ atstovai pastebi, kad pastaraisiais metais klientai vis dažniau rankšluosčių džiovintuvus renkasi ne tik dėl jų atliekamos pagrindinės funkcijos – džiovinti rankšluosčius, bet ir domisi įvairesniais jų modeliais, dizainu, spalvomis. Juk rankšluosčių džiovintuvas gali tapti stilingu vonios kambario akcentu.

Specialistai dalijasi patarimais, kaip išsirinkti jūsų vonios kambariui tiksiančius rankšluosčių džiovintuvus ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš perkant.

1. Kokį tipą pasirinkti?

Visų pirma reikėtų atsakyti į klausimą, kokiu būdu norite, kad būtų šildomas rankšluosčių džiovintuvas. Pagal energijos šaltinį išskiriami 3 pagrindiniai šildymo tipai:

  • Elektrinis džiovintuvas šildomas elektra, tad jo nereikia prijungti prie šildymo sistemos – džiovintuvą įjungiate tuomet, kai norite.

  • Vandeniniai džiovintuvų modeliai šildomi karštu vandeniu iš šildymo sistemos, tad šis tipas tinka tuo atveju, kai jis reikalingas tik tada, kai veikia būsto šildymas.

  • Kombinuotas džiovintuvas yra vienas iš dažnesnių pasirinkimų dėl Lietuvoje vyraujančio klimato ir sezoniškumo. Šaltuoju metų laiku džiovintuvas kaista nuo šildymo sistemos, o šiltuoju – šildomas elektra pagal poreikį.

Pasirinktas džiovintuvo tipas lemia ir jo funkcionalumą. Kombinuoti ir elektriniai gyvatukai gali turėti papildomų funkcijų, pavyzdžiui, laikmatį, galimybę reguliuoti norimą temperatūros lygį, 7 dienų programavimo ir kitus sprendimus. O renkantis kaitinimo elementą, nereikėtų viršyti džiovintuvo galios.

2. Ką reikia žinoti apie būsto šildymo sistemą?

Norint tinkamai išsirinkti vandeninį arba kombinuotą džiovintuvą, labai svarbu atkreipti dėmesį į būste palaikomą šildymo sistemą – gali būti atviro karšto vandens cirkuliacinė sistema arba uždara šildymo sistema.

Atviroji cirkuliacinė vandens šildymo sistema dažniausiai įrengta senos statybos daugiabučiuose. Vis tik norint tuo įsitikinti, rekomenduojama pasikonsultuoti su namą administruojančia būsto priežiūros įstaiga ar profesionaliu santechniku. Šios šildymo sistemos atveju buitiniam naudojimui skirtas pašildytas vanduo teka ir šildo vonioje įrengtą gyvatuką, taigi jis dažniausiai būna šiltas ištisus metus.

Uždarai sistemai tinka visi rankšluosčių džiovintuvai. Atviro tipo sistemoje galima naudoti tik tam pritaikytus gaminius, dažniausiai tai – S formos džiovintuvai iš nerūdijančiojo plieno arba žalvario, kopėtėlės iš vario arba žalvario. Pastaruoju atveju reikėtų užtikrinti, kad vamzdynas arba / ir gyvatukas būtų įžeminti.

Profesionalai akcentuoja, kad pasirinkus netinkamą šildymo sistemai džiovintuvo tipą, gresia dideli nuostoliai, nes dėl korozijos gyvatukai prakiūra.

3. Kaip išsirinkti tinkamą dydį?

Prieš nuspręsdami, kokio dydžio rankšluosčio džiovintuvo jums reikia, pirmiausia apsvarstykite jo naudojimo paskirtį ir patalpos plotą. Kokį kiekį rankšluosčių jis turės džiovinti? Kokio dydžio vonios kambaryje žadate jį įrengti? Kiek yra laisvo ploto ant sienos ir koks būtų patogesnis modelis – horizontalus ar vertikalus? Taip pat įvertinkite šalia esančius kitus vonios objektus bei užtikrinkite pakankamus atstumus iki jų. Taip pat būtina įvertinti jau esančius santechninius įvadus ir atstumus tarp jų. Atsakę į šiuos klausimus, išsiaiškinsite, kokio dydžio rankšluosčių džiovintuvas geriausiai atitiks jūsų individualius poreikius.

4. Kokia turi būti šiluminė galia?

Norint išsirinkti tinkamą rankšluosčių džiovintuvą, ekspertai rekomenduoja atsižvelgti į reikalingą šiluminę galią. Tai galima apskaičiuoti pagal vonios kambario plotą – 100 W/m2 galios prietaiso visiškai pakanka tiek išdžiovinti rankšluosčius, tiek sušildyti vonios kambarį. O jei jūsų vonios kambaryje įrengtos šildomos grindys, galite pasirinkti ir mažesnę šiluminę galią turintį džiovintuvą.

5. Kurioje vietoje montuoti?

Svarstant apie džiovintuvo įrengimo vietą, geriausia išsirinkti šalčiausią vonios kambario sieną. Dažnai tokia būna išorinė namo siena su langu. Sumontavę džiovintuvą ten, užtikrinsite, kad šiluma bus tolygiai paskirstoma vonios kambario patalpoje. Ekspertai dalijasi ir vienu praktiniu patarimu – patogiausia, kai aukščiausias rankšluosių džiovintuvo taškas yra lengvai pasiekiamas aukštyn ištiesus ranką.

Jie atkreipia dėmesį į dar vieną svarbią detalę. Renkantis montavimo vietą kombinuotai ar elektrinei rankšluosčių džiovintuvo versijai, būtina vadovautis elektrosaugos taisyklėmis. Jos reikalauja visus elektrinius prietaisus, taip pat ir elektros lizdus ar kaitintuvus, montuoti ne arčiau kaip 60 cm atstumu nuo vandens šaltinio – kriauklės, vonios ar dušo kabinos krašto. Ne išimtis ir elektriniai bei kombinuoti gyvatukai.

Pagal elektrosaugos taisykles, visi vonios kambario elektros lizdai taip pat turi būti jungiami per srovės nuotėkio 15 mA skirtuminę relę.

6. Kokią spalvą ir dizainą pasirinkti?

Renkantis džiovintuvą, taip pat svarbu pagalvoti, kaip jis derės prie vonios kambario stilistikos, kitų patalpos detalių. Specialistai pastebi, kad populiariausi tiek fizinėse parduotuvėse, tiek elektroninėje prekyboje chromo, baltos, antracito (tamsiai pilkos) arba juodos spalvos įrenginiai. Jų teigimu, chromo spalva lengvai dera prie bet kokio vonios kambario interjero, balta spalva sukuria gaivų modernų vaizdą, o antracitas ar juoda spalva – tinkamiausias pasirinkimas, jei norite įnešti modernų prieskonį į šiuolaikišką vonios kambario interjerą.

Ieškantys dar originalesnių variantų, gali rinktis įvairių spalvų dažytus džiovintuvus – jie šilumą perduoda ne mažiau efektyviai. Esant individualiems poreikiams, tam tikrų modelių džiovintuvus galima užsisakyti pagal RAL ar specialią spalvų paletę, atkreipia dėmesį „Senukų“ ekspertai.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas