Iraniečių sukurti dronai-kamikadzės kelia Ukrainos įniršį: paskelbtas pranešimas, kurio įgyvendinimas gali sukelti dar vieną karą

Lukas Snarskis

2022-11-07, 13:29

3 komentarai (-ų)

Dronai tapo vienu pagrindiniu įrankiu, kuris naudojamas Rusijos pradėtame kare su Ukraina. Jau daugiau nei aštuonis mėnesius trunkantis karas pareikalavo daugybės aukų, o Vladimiro Putino valdoma kariuomenė pasitelkia vis daugiau karinių dronų, kad pasiekti norimų rezultatų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Iraniečių sukurti dronai-kamikadzės kelia Ukrainos įniršį: paskelbtas pranešimas, kurio įgyvendinimas gali sukelti dar vieną karą

Niekam ne paslaptis, jog Rusija sulaukia didžiulių dronų-kamikadzių siuntų iš Irano. Šioje šalyje jau ganėtinai ilgą laiką yra gaminami šie mirtini ginklai, nors Iranui ir yra taikomos įvairios Vakarų sankcijos. Deja, tačiau tai norimo rezultato neduoda – ribojančios priemonės nėra pakankamos, o tokią poziciją išsakė ir Ukrainos prezidento kanceliarija.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, kalbėdamas apie šią situaciją, negailėjo skambių pareiškimų. Jo teigimu, norint pakeisti Irano poziciją, būtina smogti bepiločių orlaivių gamykloms, kurios yra įsikūrusios šios šalies teritorijoje. Tokie jo žodžiai išsakyti po to, kai Irano valdžia pripažino tiekianti šiuos mirtinus ginklus Rusijai.

Ir nors Irano valdžia aiškina, jog Rusija minėtus dronus įsigijo dar prieš karą, Ukrainos atstovai tokią poziciją vadina melu. M.Podoliakas įsitikinęs, kad tai yra netiesa ir pažymėjo tai, kad Rusija dronus-kamikadzes pradėjo naudoti tik po to, kai pradėjo pralaiminėti mūšio lauke. Jis įsitikinęs, kad tai yra mažų mažiausiai nepriimtina, jog tokia valstybė kaip Iranas ir toliau nebaudžiamas gamina mirtinus ginklus ir tiekia juos Rusijai.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas