Netoli Krymo pastebėtas milžiniškas amerikiečių dronas: okupantai puolė į paniką, sužinokite kuo šis dronas toks ypatingas

Lukas Snarskis

2022-11-09, 22:38

0 komentarų

Dronai tapo vienu pagrindiniu įrankiu, kuris naudojamas Rusijos pradėtame kare su Ukraina. Jau daugiau nei aštuonis mėnesius trunkantis karas pareikalavo daugybės aukų, o Vladimiro Putino valdoma kariuomenė pasitelkia vis daugiau karinių dronų, kad pasiekti norimų rezultatų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Netoli Krymo pastebėtas milžiniškas amerikiečių dronas: okupantai puolė į paniką, sužinokite kuo šis dronas toks ypatingas

Tačiau dabar bijoti priversti ir patys rusai. Prieš keletą dienų, virš Juodosios jūros buvo pastebėtas amerikiečių sukurtas „Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk“ dronas, kas sukėlė okupantų paniką Kryme. Tai jau ne pirmas kartas, kuomet netoli Ukrainos ratus suka JAV valdomos bepilotės skraidyklės, tačiau pastaroji privertė ne juokais sunerimti rusus.

Remiantis „Flightradar“ duomenimis, „RQ-4 Global Hawk“ spalio pabaigoje buvo užfiksuotas ir Ukrainos oro erdvėje. Iš pateikiamos informacijos žinoma, jog jis pakilo iš Sicilijoje esančios bazės ir bent keletą valandų skraidė virš neutralių Juodosios jūros vandenų. 17 kilometrų aukštyje skraidęs dronas buvo visai netoli ir rusų okupuoto Sevastopolio, iki kurio atstumas buvo vos 100 kilometrų.

Vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog šis amerikiečių dronas yra skirtas žvalgybai, o ore gali praleisti daugiau nei 30 valandų. Ilgiausias jo užfiksuotas skrydis, kuris laikomas rekordiniu, truko 34,3 valandos. „Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk“ yra ganėtinai didelis ir sveria 6 781 kilogramą, o jo sparnų ilgis siekia 39,8 metro. Jis gali pasiekti net 574,5 km/h greitį, o pirmąjį savo skrydį užfiksavo dar 1998 metais.

Šiuos dronus gaminanti „Northrop Grumman“ kompanija pažymi, jog „Global Hawk“ sukaupė jau daugiau nei 320 000 skrydžio valandų vykdydama misijas karinėms operacijoms Irake, Afganistane, Šiaurės Afrikoje ir daugelyje Azijos ir Ramiojo vandenyno regionų. Sistema suteikia prieinamą ir lanksčią platformą, skirtą kelių jutiklių naudingosioms apkrovoms naudoti kartu, teikdama svarbią informaciją įvairiems vartotojams visame pasaulyje.

„RQ-4 Global Hawk“ bepilotis orlaivis buvo pastebėtas dar balandžio mėnesį, kuomet iš Italijos pakilo ir skrido Ukrainos kryptimi. Manoma, kad tuomet buvo stebima kas vyksta su kreiseriu „Maskva“. Tuomet rusai patyrė itin skaudų smūgį, kadangi Ukrainos kariams pavyko jį nuskandinti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas