Didieji Lietuvos bankai siunčia kritinį perspėjimą: šią informaciją privalo žinoti kiekvienas SEB, „Luminor“ ir „Swedbank“ klientas, vėliau gali tekti ir gailėtis

Pranešimas spaudai

2024-03-26, 10:55

4 komentarai (-ų)

Likus vos kelioms dienoms iki Velykų į parduotuves ima plūsti pirkėjai – gyventojai ieško trūkstamų maisto produktų šventiniam stalui. Per šventes gali tekti ir daryti bankinius mokėjimus, o tai gali sukelti ir papildomų nepatogumų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Didieji Lietuvos bankai siunčia kritinį perspėjimą: šią informaciją privalo žinoti kiekvienas SEB, „Luminor“ ir „Swedbank“ klientas, vėliau gali tekti ir gailėtis

Didieji Lietuvos bankai pasidalino informacija, kuri susijusi su artėjančiu šventiniu periodu. „Swedbank“, „Luminor“ ir SEB informuoja, jog nuo penktadienio, kovo 29 dienos, iki pirmadienio, balandžio 1 dienos, pervedimai eurais (SEPA) ir kita valiuta į Lietuvoje ir užsienyje registruotus bankus nebus vykdomi.

Atkreipiame dėmesį, kad Didysis penktadienis, kovo 29 d., daugelyje Europos šalių yra nedarbo diena, todėl visą ilgąjį Velykų savaitgalį neveiks Europos bankų asociacijos sistema. Tiesa, šventiniu laikotarpiu bus galima atlikti momentinius mokėjimus.

Nurodytomis dienomis bus galima atlikti momentinius mokėjimus į sąskaitas, esančias SEB, „Citadele“, Šiaulių banke, „Luminor“, „Swedbank“ ir sąskaitas kitose mokėjimo įstaigose Lietuvoje, kurios yra prisijungusios prie momentinių mokėjimų sistemos. Tačiau suma negali viršyti 15 tūkst. eurų.

Rekomenduojame visus planuojamus pervedimus atlikti iki ketvirtadienio, kovo 28 dienos, 16 val. Jei pervedimus atliksite po 16 val., pinigai į gavėjo sąskaitą bus įskaityti kitą artimiausią darbo dieną po švenčių, t. y. balandžio 2 dieną.

„Luminor“ bankas taip pat informuoja apie darbo laiko pasikeitimus. Šio banko klientams pateikiamas šventinio laikotarpio darbo grafikas:

  • Šeštadienį, kovo 30 d., dirbs tik du klientų aptarnavimo centrai – Vilniaus „Paupio“ (nuo 10 iki 15 val.) ir Šiaulių „Akropolio“ (nuo 10 iki 21 val.). Skambučių centras dirbs nuo 9 iki 16 val.
  • Sekmadienį, kovo 31 d., klientų konsultavimo centrai ir skambučių centras nedirbs.
  • Pirmadienį, balandžio 1 d., dirbs tik Šiaulių „Akropolio“ klientų konsultavimo centras (nuo 10 ik 21 val.). Skambučių centras nedirbs.

Analogiška informacija dalinasi ir SEB banko atstovai:

  • Kovo 31 d. nedirbs visi SEB banko skyriai, taip pat ir „Akropolio“ skyrius Vilniuje
  • Balandžio 1 d. dirbs vienintelis SEB banko „Akropolio“ skyrius Vilniuje (jis dirbs nuo 10 val. iki 19 val.)

Verta paminėti ir tai, jog šventinis laikotarpis įtakos internetinės bankininkystės ar bankomatų darbui neturi.

4 komentarų

Hebra

Hebra! Mokėkite skaityt. Pasakė gi, bankiniai mokejimai veiks, tiesiog pinigus gavejas neprijungtas prie momentinių mokėjimų sistemos gaus balandžio 2 dieną.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas