VERT iš dalies tenkino vartotojo skundą: dėl ESO padarytos klaidos naudotojas gavo klaidingas sąskaitas, sulaukė įpareigojimo perskaičiuoti suvartojimą

Pranešimas spaudai

2024-01-31, 14:22

0 komentarų

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą, kilusį tarp vartotojo ir UAB „Elektrum Lietuva“ bei AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl išrašytos sąskaitos už elektros energijos suvartojimą. VERT nutarė iš dalies tenkinti vartotojo skundą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
VERT iš dalies tenkino vartotojo skundą: dėl ESO padarytos klaidos naudotojas gavo klaidingas sąskaitas, sulaukė įpareigojimo perskaičiuoti suvartojimą

Vartotojas pranešė, kad UAB „Elektrum Lietuva“ jam išrašė sąskaitą, neatitinkančią deklaruotų rodmenų. Vartotojas kreipėsi į tiekėją telefonu, siekdamas išsiaiškinti sąskaitos pagrįstumą – įmonės darbuotojas informavo, kad 2022 m. gruodžio mėnesį buvo padaryta buhalterinė klaida ir nėra galimybės jos ištaisyti. Vartotojas kreipėsi į įmonę pakartotinai raštu, tačiau atsakymo į kreipimąsi negavo.

Ginčo nagrinėjimo metu buvo nustatyta, kad ESO atliko vartotojo objekte per 2022 m. gruodžio mėnesį suvartotos elektros energijos perskaičiavimą. Perskaičiavimas inicijuotas nustačius, kad objekte buvo klaidingai vykdoma elektros apskaita (vartotojo elektros suvartojimą apskaitė kito objekto skaitiklis ir atvirkščiai).

Klaidinga apskaita vyko nuo 2022-11-25, kuomet buvo keičiama apskaitos spinta ir dėl ESO darbuotojų padarytos klaidos, įvadai buvo sukeisti vietomis. 2023-01-06 klaida buvo ištaisyta ir skaitikliai priskirti teisingai.

Atsižvelgiant į ESO pateiktus duomenis, UAB „Elektrum Lietuva“ sąskaitą išrašė korektiškai. Tad įvertinus aplinkybes, nėra teisinio pagrindo manyti, kad nagrinėjama situacija susidarė dėl UAB „Elektrum Lietuva“ nerūpestingo buhalterinės apskaito tvarkymo.

VERT iš dalies tenkino vartotojo reikalavimus: atmestas prašymas dėl rūpestingesnio UAB „Elektrum Lietuva“ buhalterinės apskaitos tvarkymo, tačiau pripažinta, kad vartotojo skola susidarė dėl ESO kaltės. ESO įpareigota perskaičiuoti vartotojo suvartojimą, pranešti apie perskaičiavimą UAB „Elektrum Lietuva“. UAB „Elektrum Lietuva“, gavusi informaciją iš ESO, turi pateikti vartotojui patikslintą sąskaitą.

ESO taip pat turi padengti 280 Eur vartotojo patirtų išlaidų, reikalingų teisinei pagalbai. Įmonės per 30 kalendorinių dienų turi informuoti VERT apie vykdymo rezultatus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas