VMI siunčia labai svarbų priminimą: reikiamus veiksmus atlikti lieka vis mažiau laiko, reaguoti turėtų daugelis lietuvių

VMI

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 14:54

1 komentaras

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad beveik pusė gyventojų, kurie praėjusiais metais vykdė individualią veiklą (IDV), jau pateikė savo pajamų mokesčio deklaracijas. Dabar pateikiama ir daugiau informacijos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
VMI siunčia labai svarbų priminimą: reikiamus veiksmus atlikti lieka vis mažiau laiko, reaguoti turėtų daugelis lietuvių

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad valstybės tarnautojai, politikai ir kitas viešas pareigas pernai ėję arba pradėję eiti asmenys bei jų šeimos nariai iki gegužės 2 d. privalo pateikti turto deklaracijas bei deklaruoti pajamas. VMI duomenimis turtą jau deklaravo 37,5 tūkst. gyventojų, iki termino pabaigos tai atlikti turi dar 62,5 tūkst. asmenų.

„Turto deklaracijos pateikimas aktualus politikams, valstybės tarnautojams, biudžetinių ir viešųjų įstaigų, savivaldybių, valstybės įmonių vadovams ir jų pavaduotojams, teisėjams, notarams ir kitiems asmenims bei jų šeimų nariams“, - primena VMI vadovės pavaduotojas Martynas Endrijaitis, pažymėdamas, kad deklaruoti turtą turi tie gyventojai, kurie minėtas pareigas ėjo 2023 metais.

VMI primena, kad Metinėje gyventojo (šeimos) turto deklaracijoje (forma FR0001) privaloma deklaruoti duomenis apie 2023 m. gruodžio 31 d. turėtą nekilnojamąjį, kitą registruojamą turtą, tam tikros vertės gautas ir suteiktas paskolas bei vertybinius popierius, pinigines lėšas, vertingus meno kūrinius ir juvelyrinius dirbinius.

Šias deklaracijas asmenys ir jų šeimos nariai užpildo pagal turimus duomenis, bankų, kitų juridinių asmenų išduotas pažymas apie turimą piniginių lėšų sumą sąskaitose ir negrąžintų paskolų likutį.

Pats paprasčiausias būdas pateikti turto deklaraciją – prisijungus prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS). Deklaravus turtą jokių papildomų mokestinių prievolių neatsiranda. Atlikusi pateiktų deklaracijų vertinimą VMI, įstatymų nustatyta tvarka, skelbtinų turto deklaracijų duomenų išrašus viešai paskelbs iki spalio 1 d.

Daugiau informacijos apie turto deklaravimą, taip pat išsamų sąrašą asmenų, kurie privalo pateikti turto deklaracijas bei kitos aktualios susijusios informacijos galima rasti VMI svetainėje

VMI padeda deklaruoti pajamas nuotolinių susitikimų metu

VMI kviečia gyventojus sudalyvauti nuotoliniuose praktiniuose seminaruose pajamų deklaravimo temomis, kurių metu VMI specialistas gyventojams žingsnis po žingsnio padeda pildyti savo pajamų mokesčio deklaraciją.

Artimiausias nuotolinis seminaras vykdžiusiems individualią veiklą vyks balandžio 18 d., į jį užsiregistruoti galima čia. Daugiau informacijos apie nuotolinius praktinius seminarus galima rasti VMI internetinėje svetainėje.

Susidūrėte su finansiniais sunkumais?

Primename, kad gyventojai, kurie patiria finansinių sunkumų, gali kreiptis į VMI dėl mokestinės nepriemokos mokėjimo dalimis, sudarant mokestinės paskolos sutartį (MPS). Kai susiduriama su sunkumais dėl gyventojų pajamų mokesčio (GPM) sumokėjimo pateikus pajamų mokesčio deklaraciją, kreiptis į VMI dėl MPS galima ne anksčiau nei balandžio 12 d., t. y. likus ne daugiau kaip 20 dienų iki mokėjimo termino.

Prašymą bei dokumentus dėl MPS patogiausia pateikti per Mano VMI, taip pat galima ir elektroniniu ar klasikiniu paštu bei tiesiogiai atvykus į aptarnavimo padalinį.

Visa aktuali informacija apie pajamų deklaravimą - www.vmi.lt > Pajamų deklaravimas, o deklaracijos pildymo instrukcijos — VMI „Youtube“ kanale. Pasikonsultuoti mokesčių klausimais galima telefonu +370 5 260 5060. Primename, kad atvykimui į VMI aptarnavimo padalinį būtina išankstinė registracija.

1 komentarų

Vidas

Supaprastinti reikia deklaracijų pateikimui sistemas elektroniniu būdu,tada bus žmonėms paprasčiau,o šiai dienai tai tikrai per sudėtinga kas treciam.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas