„Apple“ vartotojai kenčia nuo sukčių atakų: bendrovė užkirto kelią tūkstančiams apgaulingų sandorių, jų vertė privers išsižioti

Lukas Snarskis

2023-05-24, 12:30

0 komentarų

„Apple“ paskelbė ataskaitą, kurioje išsamiai aprašoma, kaip platformos gairės ir kontrolės priemonės padeda apsaugoti vartotojus, pabrėžiant, kaip tai praėjusiais metais padėjo išvengti sukčiavimo ir piktnaudžiavimo „App Store“ parduotuvėje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ vartotojai kenčia nuo sukčių atakų: bendrovė užkirto kelią tūkstančiams apgaulingų sandorių, jų vertė privers išsižioti

Pagrindiniai skaičiai, kuriais pasidalino „Apple“, rodo, kad įmonė užkirto kelią daugiau nei 2 mlrd. JAV dolerių vertės galimai nesąžiningoms operacijoms ir atmetė beveik 1,7 milijardo pateiktų programėlių, nes jos neatitiko privatumo, saugumo ir turinio standartų, nustatytų „App Store“.

Visoje apžvalgoje išsamiai aprašomos keturios „App Store“ proceso dalys: sukčiavimas paskyroje, programėlių peržiūra, įvertinimai ir apžvalgos bei sukčiavimas su mokėjimo ir kredito kortelėmis. Dėl sukčiavimo paskyroje „Apple“ ištrynė kūrėjų paskyras dėl galimai apgaulingos veiklos ir, palyginti su 2021 m., jų skaičius sumažėjo beveik 50 proc., nes „Apple“ užkirto kelią šių paskyrų kūrimui.

„Apple“ taip pat išsamiai aprašo, kaip ji apsaugojo vartotojus, neleisdama beveik 57 000 programėlių patekti į neteisėtas parduotuves, o tai gali būti subtili užuomina prieš tai, kaip „iOS 17“ ir naujesnėse versijose jai teks leisti programėlių įkėlimą iš trečiųjų šalių.

Pereinant prie programėlių peržiūros, „Apple“ teigė, kad ji automatizavo patikrinimus, įtrauktus į „Xcode“. Be to, jos „App Store Connect“ atliko automatines patikras, siekiant užtikrinti, kad visos į platformą įkeltos programėlės naudotų patvirtintas technologijas ir atitiktų minimalius reikalavimus. Tada jos patenka pas programėlių peržiūros komandą, kuri jas peržiūri rankiniu būdu – per savaitę tenka peržiūri daugiau nei 100 tūkst. pateikimų.

„Apple“ taip pat pabrėžia, kaip programėlių peržiūroje buvo atmestos programėlės, naudojančias kenkėjišką kodą, galintį pavogti naudotojų prisijungimo duomenis iš trečiųjų šalių paslaugų, taip pat kai kurios programėlės, kurios buvo pozicionuojamos kaip finansų valdymo platformos, bet galėjo pavirsti kita programėle, taip pažeidžiant turinio atitikimo taisykles.

Įvertinimai ir apžvalgos apima apgaulingų įvertinimų ir apžvalgų pašalinimą iš platformos, gaunamų iš neautentiškų vartotojų arba iš robotų paskyrų, kuriais siekiama suklaidinti arba apžaisti sistemą, kad būtų galima gauti daugiau atsisiuntimų programėlei.

„Apple“ taip pat užsimena apie sukčiavimą su mokėjimais ir kredito kortelėmis platformoje, pranešdama, kad beveik 943 tūkst. programėlių naudojasi saugiomis mokėjimo technologijomis, tokiomis kaip „Apple Pay“ ir „StoreKit“. Be to, ji užblokavo beveik 3,9 mln. pavogtų kredito kortelių naudojimą ir uždraudė 714 tūkst. paskyrų vėl vykdyti transakcijas, todėl „App Store“ užblokuotų operacijų vertė siekė 2,09 mlrd. dolerių.

Galiausiai, „Apple“ baigia straipsnį su tam tikra įžvalga apie tai, kaip ji plėtoja savo strategiją prieš pavojų keliančius veikėjus. Nepateikdama per daug informacijos, ji teigia, kad savo strategijai tobulinti naudoja įvairius šaltinius, įskaitant „AppleCare“ skambučius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas