Atėjo laikas už elektrą mokėti mažiau: palyginus Lietuvos tiekėjų siūlomas kainas, paaiškėjo, kas siūlo pigiausią elektrą šalyje

Artūras Nalivaiko

2023-03-11, 15:56 (atnaujinta 2023-03-11, 16:47)

1 komentaras

Norint klientui nutraukti sutartį ir pakeisti jau pasirinktą nepriklausomą elektros energijos tiekėją, tai padaryti taip pat greita ir paprasta, kaip ir renkantis pirmą kartą. Atkreipiamas dėmesys, kad sutarties nutraukimo sąlygos turi būti aptariamos su tiekėju pasirašomoje sutartyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Atėjo laikas už elektrą mokėti mažiau: palyginus Lietuvos tiekėjų siūlomas kainas, paaiškėjo, kas siūlo pigiausią elektrą šalyje

Pastebima, jog klientai, ypač tie, kurie elektros energijos suvartoja daugiau nei vidutinis namų ūkis, ir tie, kurie buvo fiksavę aukštą kainą, jau suskubo pasikeisti planą. Tie, kurie dar to nepadarė - rekomenduojama nelaukti ir savo elektros planą atsinaujinti dabar. Tačiau kas dabar siūlo žemiausią kainą?

Šiandien jums pateikiamas elektros kainų palyginimas, kuris leidžia pažiūrėti kokios kainos galioja pas visus energijos tiekėjus. Tekste pateikiami duomenys surinkti remiantis VERT pateikiamais duomenimis, pasitelkiant jų sukurtą skaičiuoklę. Kainos pateikiamos pagal šiandien, šeštadienio (03.11), informaciją, o taip pat nurodžius, jog mėnesinis suvartojimas siekia 100 kWh, o metinis – 1 200 kWh.

Vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, jog šiame tekste pateikiami tik fiksuotos kainos planai. Tiekėjai, kurie nesiūlo planų buitiniams vartotojams ar kurie nesiūlo fiksuotos kainos planų – nėra įtraukti.

Dviejų laiko zonų planai

Remiantis VERT skaičiuoklės pateikiamais duomenimis, šiuo metu žemiausią kainą su dvejomis laiko zonomis gali pasiūlyti „Elektrum“, kurie pagal mūsų pasirinktus filtravimo nustatymus, siūlo 6 mėnesių laikotarpiui skirtą planą „Praktiškas“. Dviejų laiko zonų plano tipas kainuoja 22,24 eurus per mėnesį. Tai yra gerokai pigiau nei renkantis kitą elektros tiekėją, o taip pat ir įsipareigojimų laikotarpis yra trumpiausias.

Pavyzdžiui, „Enefit“ šiuo metu siūlo pigiausią planą už 25,92 eurus, tačiau sutarties laikotarpis yra net 84 mėnesiai, o nutraukimo atveju reikia mokėti ir rezervacijos mokestį. Pastarasis yra kintantis, priklausomai nuo faktinio pardavimo laikotarpio. Žemiau pateikiame kaip toks mokestis yra apskaičiuojamas.

„Rezervavimo paslaugos mokesčio apskaičiavimo pavyzdys kai faktinis Pardavimo laikotarpis trunka 30 mėnesių ir Vartotojo objekte per praėjusius kalendorinius metus buvo suvartota iki 1000 kWh elektros energijos kiekio: (84 mėn. – 30 mėn.) x 3,60 Eur x 0,20 koef. = 38,88 Eur)“, - rašoma „Enefit“ internetinėje svetainėje.

Pigiausias šiuo metu siūlomas „Ignitis“ kainuoja 26,28 eurus per mėnesį, sudarant sutartį 24 mėnesių laikotarpiui. Tiesa, nutraukus šią sutartą, nurodoma, jog reikės grąžinti visas gautas nuolaidas ar kitas gautas naudas.

Vienos laiko zonos planai

Remiantis VERT skaičiuoklės pateikiamais duomenimis, šiuo metu žemiausią vienos laiko zonos planą siūlo „Elektrum“, kurių siūloma kaina siekia 22,99 eurus. Šiuo atveju sudaromas 6 mėnesių laikotarpio susitarimas.

Žemiausia kaina, kurią gali pasiūlyti „Enefit“ siekia 26,62 eurus per mėnesį, tačiau sutarties laikotarpis yra net 84 mėnesiai, o nutraukimo atveju reikia mokėti ir rezervacijos mokestį. Pastarasis yra kintantis, priklausomai nuo faktinio pardavimo laikotarpio. Kaip tai apskaičiuojama galite rasti šiek tiek aukščiau.

Pigiausias šiuo metu siūlomas „Ignitis“ kainuoja 27,60 eurų per mėnesį, sudarant sutartį 24 mėnesių laikotarpiui. Tiesa, nutraukus šią sutartą, nurodoma, jog reikės grąžinti visas gautas nuolaidas ar kitas gautas naudas.

Kaip jau minėjome, šiame tekste pateikiami tik fiksuotos kainos planai, tačiau visuomet yra galimybė už elektrą mokėti pagal „Nordpool“ biržos kainą, pridedant mokestį tiekėjui. Biržos kainas galite rasti paspaudę šią nuorodą. Tiesa, prie nurodomų kainų reikėtų pridėti mokestį tiekėjui, o taip pat ir PVM.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas