„Bolt Market“ atskleidžia, ką lietuviai užsisako naktipiečiams: tarp populiariausių produktų atsidūrė vanduo, vaisiai ir daržovės, tačiau kai kurios opcijos nustebins daugelį

Pranešimas spaudai

2023-11-24, 07:45

0 komentarų

Uždarytos parduotuvės, pavėluota vakarienė, naktinis apetitas – visi šie faktoriai kiekvieną vėlų vakarą pripildo šimtus naktinių prekių krepšelių, kurių paskutiniai užsakymai priimami likus 15-20 minučių iki vidurnakčio, o gyventojus pasiekia netrukus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Bolt Market“ atskleidžia, ką lietuviai užsisako naktipiečiams: tarp populiariausių produktų atsidūrė vanduo, vaisiai ir daržovės, tačiau kai kurios opcijos nustebins daugelį

Greitojo prekių pristatymo iš „Bolt Market” parduotuvių duomenys atskleidžia, kas dominuoja ant Vilniaus ir Kauno gyventojų naktipiečių stalo: be įprastų populiariausių prekių, po 19 val. ima augti energinių bei gaiviųjų gėrimų, o taip pat įvairių rūšių užkandžių paklausa: traškučių, sausainių ir rūkytų mėsos gaminių.

Sveikesni krepšeliai vėlyvais vakarais pildomi vaisiais ir daržovėmis, o smaližių – varškės sūreliais bei guminukais.

Nors greitųjų užsakymų pikas beveik kasdien sutampa su vakarienės laiku, gyvenimas elektroninėse parduotuvių lentynose verda net ir iš prekybos dingus alkoholiniams gėrimams. Šie du faktoriai iš esmės keičia vidutinio krepšelio struktūrą, todėl kiekvieną vakarą prekybininkai stebi dvi užsakymų bangas: vakarienės ir naktipiečių.

„Bolt Market“ vadovės Lietuvoje Emilijos Dadonaitės teigimu, vėlyvieji užsakymai užima svarbią vietą greitojo pristatymo parduotuvių apyvartoje, nes atspindi realias vartojimo tendencijas, kurios tradicinėje prekyboje yra sunkiai pastebimos.

„Vėlus vakaras yra aktyvus paros laikas, nesvarbu, ar jis skiriamas poilsiui ar darbui. Žmonės leidžia sau pasigardžiuoti arba pasistiprinti, bet tai spontaniškas vartojimas, kurį tiksliausia būtų palyginti su žvilgsniu į šaldytuvą ar užkandžių lentyną. Papildomam apsilankymui parduotuvėje motyvacijos per mažai, tačiau užmesti akį į elektroninę lentyną mobiliajame telefone jau tampa įpročiu”, - teigia E. Dadonaitė.

Pasak jos, vėlyvieji užsakymai nėra susiję su naktiniu gyvenimo būdu – tik nedidelė dalis vartotojų ruošiasi gaminti maistą vėlai vakare. Užsakymuose rečiau sutiksi ingredientų ar šviežių produktų, o populiariausias pasirinkimas naktipiečiams – greitai paruošiamas maistas. Vis dėlto, didžiosios daugumos atveju – tai užsakymas jau po vakarienės: desertas, užkandis vakarui prie televizoriaus ar tiesiog motyvacinis prizas po sunkios darbo dienos.

Paklausiausių prekių kategorijų TOP-10 „Bolt Market” parduotuvėse po 19 val. (2023 m. rugsėjo-lapkričio mėn.):

  1. Vanduo

  2. Egzotiniai vaisiai

  3. Sausainiai

  4. Gaivieji bei energiniai gėrimai

  5. Bulvių traškučiai

  6. Guminukai, šokoladai ir kiti saldainiai

  7. Rūkyti mėsos gaminiai

  8. Užkandžiai iš pieno produktų

  9. Šviežios daržovės

  10. Sriubos ir kiti greitai paruošiami patiekalai

Šiuo metu „Bolt Market“ greitasis prekių pristatymas vykdomas iš parduotuvių Vilniuje (Kalvarijų g., Smolensko g. ir Ukmergės g.) ir Kaune (Savanorių pr.).

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas