Cinizmo viršūnė: „Twitter“ tinkle įvyko nelegali filmo transliacija, užfiksuotas neįtikėtinas peržiūrų skaičius

Lukas Snarskis

2023-05-15, 08:41

0 komentarų

Piratavimas yra opi problema, kamuojanti kino industriją, ir nuo jos neapsaugoti net populiariausi kino filmai. Taip nutiko su filmu „Super Mario broliai“ (angl. Super Mario Bros.), kuris visas buvo neteisėtai transliuojamas „Twitter“ socialiniame tinkle.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Cinizmo viršūnė: „Twitter“ tinkle įvyko nelegali filmo transliacija, užfiksuotas neįtikėtinas peržiūrų skaičius

„Nintendo“ ilgametražis animacinis filmas buvo pasiekiamas kelias valandas, kol galiausiai platforma jį pašalino, tačiau per tą laiką jį pažiūrėjo milijonai vartotojų.

Jis pateko į istoriją kaip sėkmingiausia animacinio filmo premjera, kai buvo išleistas balandžio 5 dieną. Tačiau jo premjera Japonijos kino teatruose įvyko tik balandžio 28 dieną. Vos po dviejų dienų, balandžio 30 d., interneto vartotojas paleido viso filmo transliaciją per „Twitter“.

Filmai socialiniame tinkle buvo nelegaliai įkeliami ir anksčiau, tačiau jie retai lieka pasiekiami kelias valandas, kol yra pašalinami. Už nutekėjimą atsakingas vartotojas negavo jokios griežtos nuobaudos, o jo paskyra išlieka aktyvi.

„Super Mario Bros.“ filmą „Twitter“ platformoje pasižiūrėjo daugiau nei 9 milijonai interneto vartotojų. Tai ne pirmas kartas, kai filmas buvo išleistas už kino teatrų ribų. Argentinoje vienas televizijos kanalas filmą parodė praėjus vos savaitei po jo pasirodymo kino teatruose. Nepaisant to, nei „Twitter“, nei „Nintendo“ nepateikė jokių oficialių pareiškimų dėl filmo prieinamumo socialiniame tinkle.

Vartotojas, kuris transliavo filmą, galiausiai ištrynė savo žinutes. Tačiau milijonai žmonių iki to spėjo pasižiūrėti filmą. Vėliau vartotojas atsiprašė už nutekinimą. Jis galėjo lengvai transliuoti filmą dėl „Twitter Blue“. Tai prenumeratos paslauga, leidžianti vartotojams įkelti iki 60 minučių trukmės vaizdo įrašus 1080p raiška. Tokiu būdu kažkas įkėlė „Super Mario Bros.“ filmą į „Twitter“, padalinęs jį į dvi dalis.

Filmas vis dar rodomas kino teatruose, tačiau netrukus pasieks transliacijų platformas. Jis laikinai pasiekiamas „Twitter“, bet geriau pasižiūrėti jį legaliai, kad paremtume kūrėjus. Tai padeda klestėti kino pramonei.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas