Dalis „Android“ telefonų savininkų liks be populiarios programėlės: susirašinėjimų aplikacija netrukus nebeveiks senesniuose įrenginiuose

Tomas Eidukevičius

2023-04-22, 07:36

0 komentarų

Prieš keletą metų į „Facebook”, dabar jau „Meta“, rankas patekusi „WhatsApp” yra viena populiariausių mobiliųjų įrenginių susirašinėjimo programėlių. Daugeliui tai tapo nepakeičiamas įrankis bendraujant su pažįstamais, ypatingai tais, kurie gyvena užsienyje.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Dalis „Android“ telefonų savininkų liks be populiarios programėlės: susirašinėjimų aplikacija netrukus nebeveiks senesniuose įrenginiuose

„WhatsApp“ programėlė dažnai sulaukia įvairių atnaujinimų, tačiau kartais kūrėjai praneša ir blogas naujienas. Kaip žinia, technologijos nestovi vietoje ir nuolat tobulėja, o tai nulemia ir tai, jog kai kurie įrenginiai tampa nebetinkami naujausių versijų palaikymui.

Remiantis „WABetaInfo“ informacija, „WhatsApp“ netrukus sulauks naujos versijos, kurioje atsiranda atnaujinti minimalios „Android“ operacinės sistemos versijos reikalavimai. Skelbiama, jog aplikacija netrukus nebeveiks tuose įrenginiuose, kurie veikia su senesne nei „Android 5.0 Lollipop“ platformos versija. Pastaroji buvo pristatyta dar 2014 metais.

„Android Lollipop“ operacinės sistemos versija vartotojams pristatė „Material You“ dizainą, kuris iki šiol yra naudojamas „Google“ kuriamoje platformoje. Sprendimu nebepalaikyti senesnių „Android“ versijų siekiama užtikrinti, kad „WhatsApp“ programėlės naudotojai galėtų mėgautis naujausiomis funkcijomis ir patobulintomis saugumo priemonėmis.

Tiesa, šie pakeitimai palies labai nedidelę „Android“ išmaniųjų telefonų savininkų. Pavyzdžiui, „Android 4.1“ operacinės sistemos versija jau yra beveik nenaudojama, o „Android 4.4“ platformos naudotojų skaičius siekia vos 0,70 proc. Akivaizdu, kad toks „WhatsApp“ kūrėjų sprendimas palies išties nedidelę naudotojų grupę.


Jei vis dar naudojate senesnį „Android“ išmanųjį telefoną - galite tikėtis įspėjamojo pranešimo, kuriame pranešama apie „WhatsApp“ veikimo nutraukimą. Šiuo pranešimu bus informuojama, kad norėdami toliau naudotis programėle - turite atnaujinti savo įrenginio operacinę sistemą.

Verta pastebėti, jog daugelis programėlių jau seniau yra nutraukusios senesnių „Android“ operacinės sistemos versijų palaikymą, o „WhatsApp“ yra ne išimtis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas