Dar vienas smūgis „WhatsApp“ programėlės reputacijai: daugelio pamėgta aplikacija turi susirūpinimą keliančią spragą

Arnas Balčiūnas

2023-05-12, 08:41

0 komentarų

„WhatsApp“ šiuo metu yra bene viena populiariausių momentinių pranešimų platformų rinkoje. Atsižvelgdama į didėjančią konkurenciją, bendrovė „Facebook“, kuri ir valdo šią aplikaciją, nusprendė išleisti keletą naujų funkcijų, kad šios padėtų pagerinti vartotojo patirtį, siekiant „WhatsApp“ išlaikyti rinkos lyderiu.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar vienas smūgis „WhatsApp“ programėlės reputacijai: daugelio pamėgta aplikacija turi susirūpinimą keliančią spragą

Nustatyta, kad „Facebook“ priklausančioje populiarioje susirašinėjimo programėlėje „WhatsApp“ yra klaida, leidžianti programėlei toliau naudoti mikrofoną net vartotojui ją uždarius. Šią klaidą atrado keli vartotojai, tačiau į viešumą iškėlė „Twitter“ inžinierius, pastebėjęs, kad tai vyksta jo turimame „Google Pixel 7 Pro“ telefone.

Panašu, kad ši klaida paveikė kelis „Android“ įrenginius, įskaitant skirtingus „Samsung“ ir „Pixel“ modelius, taip pat kelias skirtingas programėlės versijas „Android“ platformoje. Tačiau „WhatsApp“ atsakė teigdami, kad problema yra susijusi „Android“, o ne pačia programėle.

Keliuose iš šių pranešimų mikrofono veikla programėlėje buvo pastebėta „Android“ privatumo prietaisų skydelyje, taip pat per matomą žalio taško pranešimą „Android“ būsenos juostoje. Tačiau „WhatsApp“ teigia, kad tai yra „Android“ klaida, kuri neteisingai priskiria informaciją privatumo prietaisų skydelyje, ir paprašė „Google“ plačiau tai ištirti.

Deja, „WhatsApp“ atsakymas atėjo tik po to, kai Elonas Muskas savo „Twitter“ paskyroje pasidalino savo nuomone šiuo klausimu. Kaip tikriausiai galite numanyti, jo reakcija nebuvo teigiama, jis pavadino kompaniją nepatikima.

Ši naujausia klaida gali dar labiau sumažinti vartotojų pasitikėjimą programėle, todėl svarbu, kad „Google“ išnagrinėtų problemą ir atitinkamai reaguotų. Tikimės, kad šis pataisymas bus atliktas kuo greičiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas