Elektros energiją tiekusiai bendrovei skirta beveik milijono eurų bauda: netinkamai nutraukė sutartis su vartotojais, tačiau tai dar ne viskas

Pranešimas spaudai

2023-11-07, 18:15

1 komentaras

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) nustatė, kad elektros energiją tiekusi UAB „Perlas Energija“ pažeidė Elektros energetikos įstatymą ir nesilaikė numatyto 3 savaičių termino dėl vartotojų informavimo apie elektros energijos pirkimo–pardavimo sutarčių nutraukimą.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Elektros energiją tiekusiai bendrovei skirta beveik milijono eurų bauda: netinkamai nutraukė sutartis su vartotojais, tačiau tai dar ne viskas

„Dėl terminų nesilaikymo dalis buvusių „Perlas Energija“ klientų pateko į garantinį elektros energijos tiekimą. Tokie „Perlas Energija“ veiksmai nulėmė didesnės kompensavimo lėšų sumos išmokėjimą „Perlas Energija“ vartotojams iš valstybės biudžeto“, - nurodo VERT pirmininkas Renatas Pocius.

Taip pat „Perlas Energija“ „Energijos skirstymo operatoriui“ (ESO) perdavė klaidingus vartotojų, nedeklaravusių elektros suvartojimo per 2022 m. rugpjūčio mėnesį, skaitiklių duomenis.

Vietoje rodmenų nedeklaravimo, „Perlas Energija“ ESO perdavė paskutinius deklaruotus vartotojų rodmenis, tad už 2022 m. rugpjūtį klientams buvo užfiksuotas nulinis suvartojimas, dėl to įmonės klientams sąskaitos pagal ESO apskaičiuotą vidutinį elektros energijos suvartojimą nebuvo pateiktos, o faktiškai per rugpjūčio mėnesį suvartotas elektros energijos kiekis buvo perkeltas į vėlesnius laikotarpius.

Paveikti vartotojai už 2022 m. rugpjūčio mėn. sunaudotą elektros energiją sumokėjo ne 2022 m. rugpjūčio kainomis, tačiau nuo 2022 m. rugsėjo mėn. ar vėliau įsigaliojusiais tarifais.

VERT, įvertinusi pažeidimus, „Perlas Energijai“ skyrė 931 902 Eur dydžio baudą (3,5 procento nuo 26 625 784 Eur pajamų, gautų iš reguliuojamos nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklos 2022 metais).

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas