ESO sulaukė reguliavimo tarybos kirčio: pažabota bendrovės savivalė, vartotojo skunda tenkintas iš dalies

ESO

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl su saulės elektrinės prijungimu susijusių klausimų.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
ESO sulaukė reguliavimo tarybos kirčio: pažabota bendrovės savivalė, vartotojo skunda tenkintas iš dalies

Vartotojas nurodė, jog ESO anuliavo gaminančio vartotojo (gamintojo) prisijungimo paslaugų sutartį (ir sąlygas). Prisijungimo sutartis buvo vartotojo pasirašyta ir reikalinga 3 kW saulės elektrinei įsirengti. Vartotojas prašė VERT įpareigoti ESO kompensuoti prarastas lėšas už panaikintas sąlygas, kurios jau patvirtintos ir pasirašytos, arba grąžinti sąlygas anuliuojant naujai vartotojui išduotas prisijungimo sąlygas.

VERT nustatė, jog vartotojo reikalavimas įpareigoti ESO kompensuoti lėšas už prijungimo sąlygų parengimą yra nepagrįstas, nes ESO suteikė numatytą prijungimo sąlygų išdavimo paslaugą.

Nustatyta, kad vartotojas su ESO sudarė gaminančio kliento elektros įrenginių (iki 30 kW) prijungimo prie operatoriaus elektros tinklų sutartį pagal išduotas sąlygas vartotojui sutartį patvirtinant ESO savitarnos svetainėje. Sutartis privalėjo būti vykdoma.

ESO laiko sutartį nutraukta, nes vartotojas pateikė įmonei kitą paraišką dėl gaminančio vartotojo prijungimo ir leistinosios naudoti galios didinimo, kurią ESO patvirtino, o vartotojas negali turėti dviejų galiojančių prijungimo sąlygų dėl to pačio proceso.

Sutartyje nėra numatyta ESO teisė vienašališkai nutraukti sutartį tais atvejais, kai vartotojas pateikia naują paraišką dėl bet kurio tipo prijungimo paslaugos suteikimo. Galiojantis teisinis reglamentavimas nenumato, kad naujos paraiškos dėl prijungimo paslaugos suteikimo pateikimas skirstomųjų tinklų operatoriui esant sudarytai ir galiojančiai sutarčiai dėl prijungimo paslaugos suteikimo automatiškai suponuoja sudarytos ir galiojančios sutarties automatinį nutraukimą.

VERT nutarė, jog sutartis nebuvo nutraukta, todėl yra galiojanti ir privalo būti vykdoma.

VERT nutarė iš dalies tenkinti vartotojo reikalavimus. Atmesti reikalavimą dėl lėšų už prijungimo sąlygų parengimą grąžinimo. Tenkinti vartotojo reikalavimą dėl prijungimo sąlygų „grąžinimo“, t. y. įgyvendinimo ir įpareigoti ESO vykdyti sutartį pagal prijungimo sąlygas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

4 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Virgis

Kas galėtų atsakyti?Po eso apmokėtos sutarties salygų reikia kliento parašo ar NE? Apačioje sutarties parašyta kad Ne,jeigu sutartis apmokėta.???

Ausrele

Turėjau patirties su Eso dėl elektros skaitiklio pastatymo, nes buvo vienas dviems skirtigiems unikaliems, tai truko 8 mėn. begaliniu susirašinėjimų ir skambinimų, sumomėjom pinigus, o nedarė tiek kiek prirašė, bet vistik atkovojau ir puse sumos grąžino.

Dzonis

Jiems patogu nesakyti sumos,taip palaikomas,savanaidiškumo efektas,kai pritraukiami klientai,jiems teikiamos paslaugos bet įkainiai ir mokeščių informacija sąmoningai,sunkiau prieinama,kad jiems mažiau rūpėtų ir jie dažniau naudotų paslaugą nei domėrūsi jos kaina ar gi ne puiku turėti milijoną lengvatikių ir nieko nenorinčių nei už ką keisti savo apgailėtiname jau padiktuotame likime? Kurio kaina minusinė kad ir kiek dirbs bus tik varkšelis "karo" invalidas geriausiu atveju nes ir tai jau padiktuota tik ne visi sugebėjo paerskaityti. 90 % valstybės gyventojų nurašyti,pirklių,belaisviai,kuriems numatytos ne patys mieliausi įsipareigojimai investuojant į "pensijų" nekaltybes,metai.

Nesupratau

Nieko nesupratau isskyrus isduotas salygas. Eso anksciau neimdavo pinigu uz salygas, o dabar valstybine imone lupa pinigus.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas