„Facebook“ ir „Instagram“ supurtė ilgai reikalauti pasikeitimai: pagaliau sureagavo į seniai pateiktus kaltinimus ir įveda naujas taisykles

Arnas Balčiūnas

2024-01-13, 09:00

0 komentarų

Lietuvoje populiariausius socialinius tinklus „Facebook“ ir „Instagram“ valdanti kompanija „Meta“ dar ne taip seniai pristatė nuo 9,99 eurų per mėnesį kainuojančią prenumeratą Europos vartotojams. Tai sukėlė diskusijų audrą, tačiau ties tuo problemos nesibaigia.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Facebook“ ir „Instagram“ supurtė ilgai reikalauti pasikeitimai: pagaliau sureagavo į seniai pateiktus kaltinimus ir įveda naujas taisykles

„Facebook“ ir „Instagram“ socialinius tinklus valdanti bendrovė pastaruoju metu sulaukia vis daugiau nusiskundimų dėl žalingo turinio sklaidos, kuris gali padaryti neigiamą įtaką jaunimui. „Meta“ atstovai pagaliau sureagavo į šią situaciją ir nusprendė sugriežtinti turinio ribojimus paaugliams.

Pranešama, jog „Meta“ pradės taikyti turinio prieigos galimybes „Facebook“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose. Paaugliai nuo šiol turės ženkliai mažesnes galimybes pamatyti turinį, kuris gali būti jiems žalingas, net ir tuo atveju jeigu juo pasidalins draugai ar sekami asmenys. Kompanijos atstovai pažymi, kad žalingu turiniu bus traktuojama medžiaga apie savižudybes, įvairios nuogybės ar specifinės prekės.

Į platformoje „Instagram“ ribojamų prekių sąrašą įeina tabako gaminiai ir ginklai, taip pat alkoholis, kontraceptinės priemonės, kosmetinės procedūros ir svorio metimo priemonės. Negana to, „Meta“ valdomose platformose paauglių paskyrose bus įjungtos daugiausiai ribojimų turinčios parinktys.

Verta pastebėti, jog nemažai ribojimų paauglių paskyroms „Facebook“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose buvo taikoma naujai sukurtoms paskyroms, tačiau dabar ribojantys nustatymai bus pritaikyti ir anksčiau sukurtoms internautų anketoms. „Meta“ valdomuose socialiniuose tinkluose paaugliais yra laikomi asmenys, kuriems dar nėra 18 metų.

Priminsime, jog „Meta“ situacija dėl jaunimui prieinamo žalingo turinio paaštrėjo dar prieš keletą mėnesių. Nemaža dalis JAV valstijų apkaltino šią bendrovę darant žalą jaunimui ir paauglių psichinei sveikatai. Negana to, kompanijos vadovai buvo kaltinama ir vartotojų klaidinimo dėl savo paskyrų saugumo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas