„Google“ testuoja naują galimybę „YouTube“ platformoje: suteiks naujas turinio rūšiavimo galimybes, tačiau to nauda – abejotina

Arnas Balčiūnas

2024-02-14, 10:31

0 komentarų

„Google“ valdoma vaizdo įrašų platforma „YouTube“ nuolat sulaukia įvairių patobulinimų. Kai kurie jų sulaukia vartotojų kritikos, o kiti – didžiulių pagyrų. Panašu, kad ir dar viena naujiena pasieks šios platformos naudotojus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ testuoja naują galimybę „YouTube“ platformoje: suteiks naujas turinio rūšiavimo galimybes, tačiau to nauda – abejotina

„YouTube“ testuoja naują funkciją, kuri leis vartotojams filtruoti pagrindiniame programėlės lange pateikiamas miniatiūras pagal jų spalva. Naujasis filtras rūšiuoja vaizdo įrašus analizuodamas dominuojančią jų miniatiūrų spalvą ir taip naudotojams suteikia asmeninę vaizdinę patirtį.

Tokią galimybę jau išbandė ir mūsų komanda, tačiau atlikus reikiamą rūšiavimą sunku įžvelgti to naudą. Eiliniams vartotojui tai nesuteikia daug naudos, tačiau jeigu esate turinio kūrėjas – tai gali būti naudingas funkcionalumas. Tai leistų rasti vaizdo įrašams naudojamų miniatiūrų idėjų ar įkvėpimo.

Atsižvelgiant į galimas spalvų parinktis (raudona, žalia, mėlyna) ir eksperimentinį šios funkcijos pobūdį, atrodo, kad ji dar tik kuriama. Kol kas neaišku, ar „Google“ planuoja išplėsti galimų spalvų asortimentą, ar tai kada nors taps nuolatiniu filtru programėlėje.

Tačiau jei taip ir bus, tai gali tapti vertinga priemone „YouTube“ turinio kūrėjams. Jei šis bandymas bus sėkmingas, galiu matyti, kad tie, kuriems tai bus naudinga, paprašys platesnio spalvų pasirinkimo, kad galėtų dar labiau pritaikyti šią galimybę pagal asmeninius poreikius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas