Į didžiausią krizę po 2008 metų sureagavo ir Muskas: milijardierius sulaukė netikėto pasiūlymo, kurį ketina apsvarstyti

Tomas Eidukevičius

2023-03-12, 07:40

0 komentarų

Silicio slėnio bankas (angl. „Silicon Valley Bank“) tapo didžiausiu banku, patyrusiu visišką krachą po 2008 metų finansinės krizės. Dėl šio banko bankroto, jo klientai gali prarasti milijardu JAV dolerių, tačiau į šią situaciją reaguoja JAV milijardierius Elonas Muskas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Į didžiausią krizę po 2008 metų sureagavo ir Muskas: milijardierius sulaukė netikėto pasiūlymo, kurį ketina apsvarstyti

Kalifornijos valstijos bankininkystės reguliuotojai uždarė „Silicon Valley Bank“ kovo 10 dieną, penktadienį, ir paskyrė Federalinę indėlių draudimo korporaciją (FDIC) banko indėlių valdytoja. Pagrindinis „Silicon Valley Bank“ biuras ir jo padaliniai bus atidaryti kovo 13 dieną, ir visi apdrausti indėlininkai turės prieigą prie savo apdraustų indėlių ne vėliau kaip pirmadienio rytą.

Socialiniame tinkle „Twitter“, kaip jau tampa įprasta, pasipylė patarimai kas turėtų vykti toliau, o čia pirmas pasireiškė „Razer“ kompanijos vadovas Min-Liang Tan, kuris pareiškė, jog „Twitter“ turėtų apsvarstyti idėją įsigyti Silicio slėnio banką bei paversti jį skaitmeniniu banku. Nesunku nuspėti, jog tai atkreipė ir E.Musko dėmesį.

Dabartinis „Twitter“ savininkas, reaguodamas į „Razer“ vadovo pasiūlymą, jog jis yra atviras tokiai idėjai. Nors vertinti visų E.Musko pareiškimų rimtai nevertėtų, tačiau toks jo žingsnis veikiausiai nenustebintų. Žinoma, jeigu jis išties virstų realybe. Įsigijusi SVB, „Twitter“ galėtų panaudoti savo didelę vartotojų bazę ir stiprų prekės ženklą, kad įsitvirtintų kaip pagrindinė skaitmeninės bankininkystės rinkos žaidėja.

Priminsime, jog Silicio slėnio banko bankrotas tapo didžiausiu nuo 2008 metų, kai sužlugo „Washington Mutual“, – įvykis, išprovokavęs finansinę krizę, kuri ilgus metus stabdė ekonomiką. 2008 metų krachas paskatino sugriežtinti taisykles tiek Jungtinėse Valstijose, tiek už jų ribų. Nuo tada reguliavimo tarnybos taiko griežtesnius reikalavimus JAV bankų kapitalui siekdamos, kad atskirų bankų bankrotas nepakenktų finansinei sistemai ir apskritai ekonomikai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas