Ideali proga ženkliai sumažinti sąskaitas už elektrą: Lietuvoje krinta elektros kaina, vartotojams pateikiami pigesni pasiūlymai

Praėjusią savaitę didmeninė elektros kaina Lietuvoje krito 37 proc. ir siekė 74,91 Eur/MWh. Toks pats kainos pokytis buvo ir Latvijoje, o Estijoje ji mažėjo 38 proc. iki 73,96 Eur/MWh.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Ideali proga ženkliai sumažinti sąskaitas už elektrą: Lietuvoje krinta elektros kaina, vartotojams pateikiami pigesni pasiūlymai

Nepriklausomų elektros tiekėjų Lietuvos gyventojams siūlomos kainos taip pat mažėjo. „Elektrum Lietuva“ nuo praėjusios savaitės siūlo 6 mėnesiams fiksuoti 21,995 cento už kilovatvalandę (ct/kWh) kainą.

„Elektros kainų mažėjimą Baltijos šalyse lėmė Suomijos Olkiluoto 3 atominės elektrinės bandymai ir 40 proc. didesni elektros srautai iš Suomijos bei 6 proc. didesni iš Švedijos SE4 prekybos zonos. Mažesnes elektros kainas visame „Nord Pool“ regione daugiausia lėmė 56 proc. išaugusi vėjo gamyba, palyginti su ankstesne savaite. Be to, šiltesni orai prisidėjo prie 7 proc. sumažėjusio elektros energijos suvartojimo. Bankų sektoriaus krizė JAV ir Europoje taip pat turėjo įtakos smunkančioms degalų kainoms, sumažindama būsimų sandorių apimtį“, – sako energetikos sprendimų bendrovės „Elektrum Lietuva“ Verslo sprendimų departamento vadovas Artūras Zatulinas.

Praėjusią savaitę didmeninė elektros kaina „Nord Pool“ regione mažėjo 30 proc. ir siekė 76,01 Eur/MWh.

Elektros vartojimas „Nord Pool“ regione sumažėjo ir siekė 8 813 GWh, gamybos apimtys taip pat krito iki 9 211 GWh.

Lietuvoje mažėjo vartojimas, bet augo gamyba

Baltijos šalyse elektros vartojimas per savaitę bendrai sumažėjo 6 proc. ir siekė 526 GWh. Lietuvoje elektros suvartota 4 proc. mažiau, 232 GWh, Latvijoje vartojimas krito 3 proc. iki 131 GWh, Estijoje – 12 proc. iki 163 GWh.

Elektros energijos bendros gamybos apimtys Baltijos šalyse praėjusią savaitę krito 6 proc. ir siekė 365 GWh. Lietuvoje elektros energijos pagaminta 1 proc. daugiau nei ankstesnę savaitę – 115 GWh, Latvijoje – 2 proc. mažiau, 152 GWh, Estijoje – 21 proc. mažiau, 98 GWh.

Per savaitę visos trys Baltijos šalys kartu pagamino 69 proc. joms reikalingos elektros energijos. Lietuvoje pagaminta 50 proc., Latvijoje – 116 proc., Estijoje – 60 proc. šaliai reikalingos elektros energijos.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas