„Ignitis“ kainos atkreipė Seimo narių dėmesį: aiškinsis dėl elektros ir dujų kainų skirtumo bei teikiamų įkainių lietuviams

Pranešimas spaudai

2023-04-04, 16:20

8 komentarai (-ų)

Elektros tiekėjams jau ne pirmą mėnesį mažinant siūlomas kainas, galimybe sudaryti naują tiekimo sutartį susidomėjo 42 proc. Lietuvos gyventojų, atskleidė reprezentatyvi bendrovės „Spinter tyrimai“ apklausa. Tačiau kai kurių bendrovių kainų politika atkreipė ir Seimo narių dėmesį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ignitis“ kainos atkreipė Seimo narių dėmesį: aiškinsis dėl elektros ir dujų kainų skirtumo bei teikiamų įkainių lietuviams

Trečiadienį, balandžio 5 d., 12 val. Seime, I rūmų 203 k. (įėjimas pro A. Brazausko salę) vyks LVŽS šešėlinės Vyriausybės posėdis, kuriame bus keliamas klausimas, kodėl atpigus elektrai ir dujoms biržoje, visuomeninio tiekėjo AB „Ignitis grupė“ teikiami įkainiai vartotojams išlieka ženkliai didesni, nei biržoje.

„Šiuo metu nustatyta visuomeninio elektros tiekimo kaina, nors ir perpus sumažinta, yra daug didesnė, negu rinkos kaina. Didžiausią naudą šioje situacijoje gauna tiekėjas, o tai visiškai neteisinga Lietuvos žmonių atžvilgiu“, – sako LVŽS šešėlinės Vyriausybės Ministras Pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Jis primena, kad dar 2023 m. Europos Sąjungos institucijos priėmė daug įvairių sprendimų energetikos srityje, kad energetikos kainos mažėtų ir tai pajustų vartotojai. Šias aplinkybes posėdyje plačiau pristatys LVŽS narys Europos Parlamente Bronis Ropė.

Posėdyje taip pat bus svarstomas klausimas dėl informacijos apie elektros energijos gamybos šalies viduje (pagal elektros gamybos šaltinius) pajėgumų ir suvartojimo kitimą pateikimo.

Šešėlinės Vyriausybės posėdyje dalyvaus Europos Parlamento narys Bronis Ropė, LR Finansų ministerijos viceministras Mindaugas Liutvinskas, LR Finansų ministerijos Valstybės turto valdymo departamento direktorė Aušra Vičkačkienė, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos pirmininkas Renatas Pocius, Dujų ir elektros departamento direktorius Rimantas Valungevičius, AB „Ignitis grupė“, VšĮ „Lietuvos energetikos agentūra“ atstovai.

8 komentarų

Untanas

Visas šitas spekuliacines firmas uždaryti! Pinigus, kurios jie surinko apiplėšinėdami žmones, konfiskuoti ir grąžinti liaudžiai. Energetika turi priklausyti valstybei o ne plėšikams iš pakelės.

Natalija

Enefit Apgavo !!!! Priverte sena zmogu nenusimananti.pasirasiti sutarti 7 metams.!! Dabar kad iseiti kitur praso sumoketi 300 euru !!!! Apgavikai ! Moki - vagi !!! Ir vagia baltom dienom !!! Kur teisybe ? Kur ziuri Vyriausybe ????

Raimondas

Jus žudikai Ignitis kompanija tai kitai firmai valdyti nes Fesebuk gerai išmano kaip kainas mažinti elektros žmonėms.

Lordas

Dar ,kad Seimo nariai pasidometu,kodėl Ignitis m luija ,kad nereikes mokėti tesybu pakeitus įkainių planą,o jie skaičiuoja žmonėms netesybas, prisidengia kitu pavidalu mokėjimo,sukčiai vienu žodžiu ir melagiai

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas