Internetinės gudrybės paprastai: kas yra hostingas, domenas ir kam visa tai reikalinga

Šiuo metu internete yra daugiau nei 200 milijonų aktyvių svetainių. Kol skaitysite, atsiras dar bent tūkstantis. Jei jau kurį laiką svajojate atidaryti elektroninę parduotuvę ar aprašyti savo kelionių įspūdžius asmeniniame tinklaraštyje, dabar – pats metas tai padaryti, rašoma „Hostinger“ siųstame pranešime žiniasklaidai.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Internetinės gudrybės paprastai: kas yra hostingas, domenas ir kam visa tai reikalinga

Perkelti savo idėjas į internetinę erdvę kaip niekad lengva. Net ir tie, kurie neturi patirties, svetainę gali susikurti vos keliais mygtuko paspaudimais. Dauguma kreipiasi į svetainių talpinimo įmones, suteikiančias visus įrankius sėkmę internete pasiekti.

Taigi, kas tas hostingas?

Hostingas – svetainių talpinimo paslauga. Ji užtikrina, kad svetainė būtų pasiekiama internete. Svetainė – daugybės failų ir duomenų bazių rinkinys, kurį lankytojai mato naršydami. O hostingo paslaugos teikėjas šiems failams ir duomenų bazėms suteikia vietos savo serveriuose.

Svetainė gali būti pasiekiama ir be svetainių talpinimo įmonių pagalbos – įsirengiant savo serverį. Pradedantiesiems tai per daug laiko ir finansinių resursų reikalaujanti užduotis. Serveriams reikia dedikuotos vietos ir specialios priežiūros, kad būtų užtikrintas jų saugumas. Tai nėra paprasta.

Kas yra domenas ir kaip išsirinkti tinkamiausią?

Internetinė svetainė – tarsi biuras, kuriame įsikūręs tinklaraštis, elektroninė parduotuvė ar bet kokia kita informacija. Domenas – adresas šiai svetainei surasti. Hostingas – savo ruožtu – fizinis namas, kuriame ši svetainė nuomojasi patalpas.

Kad pritrauktumėte lankytojų į savo svetainę, Jums reikės unikalaus domeno vardo. Štai keli patarimai, į kuriuos verta atsižvelgti jo ieškant:

Kaip pasirinkti tinkamą hostingo planą?

Kiekviena svetainė skirtinga. Pravartu žinoti, kokie hostingo planai ir kokioms veikloms jie skirti. Taip galėsite pasirinkti hostingo planą, tinkamiausią jums.

Paprasti portfolio puslapiai, sulaukiantys nedaug bet stabilių lankytojų srautų, reikalauja mažiau resursų nei internetinės parduotuvės, ypač rengiant išpardavimus.

Shared hostingas: geras pasirinkimas nedidelio srauto svetainėms, tokioms kaip asmeniniai kelionių tinklaraščiai ar portfolio puslapiai, serverio resursais dalinantis su kitais vartotojais.

VPS hostingas: tinkamiausias daugiau srauto sulaukiančioms svetainėms, tokioms kaip internetinės parduotuvės. Jūsų svetainė bus talpinama atskirame virtualiame serveryje su dedikuotais resursais.

Cloud hostingas: puikus sprendimas sparčiai augančioms svetainėms, kurioms reikia daug resursų ir netrikdomo pasiekiamumo. Tai užtikrina cloud hostingas, kuris įmanomas dėka didžiulio tarpusavyje sujungtų serverių tinklo.

Dedikuotas hostingas: dedikuoto hostingo pagrindu veikia didžiausios internetinės svetainės, sulaukiančios tūkstančių lankytojų kas dieną. Vienam projektui skiriamas vienas ar daugiau serverių.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas